Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužio britance

Deda: Novac od odštete ide za novi svjetski poredak

'29.05.2012., Karlovac - Ljubomir Jurkovic Deda na tijelu ima istetovirana 173 portreta poznatih licnosti. Najnovija tetovaza mu je portret Julije Timosenko.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
24.03.2013.
u 13:56

Nagodbom je utvrđeno da je iznos odštete tajan. Međutim, mogu reći da smo razočarani, jer smo očekivali, s obzirom na razgovore s britanskim odvjetnicima koji su vodili slučaj, da ćemo dobiti mnogo više, kaže menadžer Ljubomira Jurkovića.

Želim da bude izričito jasno kako tužitelj Ljubomir Jurković nije nikad počinio ratne zločine, bilo za Drugog svjetskog rata, bilo za rata u Bosni i Hercegovini, da nije povezan i na koji način s takvim događajima te da nije zagovornik bilo kojeg oblika nacističke ideologije – stoji u izjavi Matthewa Nicklina, savjetnika medijske kuće Independent Print Limited, koju je objavio britanski list.

Odšteta u humanitarne svrhe

Ispriku je objavio britanski list Independent, koji je u studenome 2010. godine, izvještavajući o smrti 89-godišnjeg Samuela Kunza, čuvara u njemačkom koncentracijskom logoru tijekom Drugog svjetskog rata, taj izvještaj ilustrirao Jurkovićevom fotografijom posuđenom iz filma Živi i mrtvi iz 2007. godine. U tom filmu Deda je glumio pripadnika ustaškog pokreta, pa je stoga na fotografiji nosio i kapu s istaknutim simbolom \"U\". Karlovački glumac naturščik tužio je britanski list, a upravo je postignuta nagodba.

– Ovo mi je prvi glas. Uplatit ću novac u humanitarne svrhe, točnije za potrebe novog svjetskog poretka i jedinstvene svjetske vlade. To ću objasniti poslije kada ću izreći što znam o jednom izvanzemaljcu – poručio je Jurković.

Uputio nas je da daljnje informacije o sudskom postupku i komentare potražimo kod njegovog menadžera Marina Vrnoge, koji ne skriva razočaranje takvim završetkom spora.

– Nagodbom je iznos odštete koju će moj klijent dobiti tajan i ne možemo ga otkriti. Međutim, mogu reći da smo razočarani jer smo očekivali, s obzirom na razgovore s britanskim odvjetnicima koji su vodili slučaj, da ćemo dobiti mnogo više. Puno smo novca potrošili u ovom sudskom sporu, što na odvjetnike, što na telefonske razgovore i ostale izdatke – kaže Vrnoga.

Otkriva da je presuda od 20. ožujka postala pravomoćna. Independent mora isplatiti Jurkovića u roku 45 dana. Vrnoga nastavlja da je prvo list The Sun objavio Dedinu fotografiju pa najavljuje tužbu i protiv tih novina.

– Učinili su to 2008. pišući o ustaši Milivoju Ašneru – kaže Vrnoga.

Političari i glumci na tijelu

Jurković je poznat hrvatskoj javnosti i po svom neobičnom hobiju – tetovaže povijesnih i današnjih javnih ličnosti prekrivaju mu cijelo tijelo. Bill Clinton, Jaser Arafat, bivši ministar Branko Vukelić, Brad Pitt, Adolf Hitler, Slobodan Milošević, samo su neki od više od 160 ličnosti ucrtanih u Dedinu kožu.

Glumio je u filmovima \"Infekcija\" pokojnog Krste Papića, \"Svjedocima\", \"Svećenikovoj djeci\" te drugim filmovima i serijama.

Komentara 4

ME
mellifera196666
14:08 24.03.2013.

Evo dokaza da i čorava kokoš zrno nađe.

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
14:45 24.03.2013.

"Uplatit ću novac u humanitarne svrhe, točnije za potrebe novog svjetskog poretka i jedinstvene svjetske vlade." ??? ??? ??? Je li ovaj nesretnik uopće svjestan rečenice koju izgovara??

MA
malena27
19:49 24.03.2013.

Iz clanka sam zakljucio da je NWO = humanitarna organizacija. Bas lijepo??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije