Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dečki iz Žerjavićeve: Nismo mi nikakvi huligani

djeca iz centra
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/6
02.01.2010.
u 21:30

Nerazdvojni prijatelji sami su platili odvoz olupina i počeli saditi travu; Konobar Željko: Jedini huligan u cijeloj ovoj priči 
je taj Nobilo

Da su Filip, Izak, Ivan, Žac, Patrik i Robert likovi američkog filma za mlade - igralište bi na kraju dobili. Jest da bi im nadobudni susjed, kojem, recimo, smeta galama, prije toga dobro zagorčao život, ali kraj filma bio bi sretan. Ali kako su stvarni mladići iz centra Zagreba umjesto igrališta - dobili su prekršajne prijave.

Okršaj na Zelenom valu
A Filip i pljusku kojom ga je počastio “ugledni” odvjetnik Anto Nobilo. Uz to su etiketirani i kao huligani jer samo takvima može pasti na pamet gurati kontejnere na Zeleni val i blokirati cestu jer im grad ne dopušta da se igraju na igralištu, bolje rečeno, komadu ledine, u Žerjavićevoj ulici.

– A sami smo je uredili. Do ljeta smo se igrali ispred vrtića i uvijek su nas tjerali. Pa smo odlučili očistiti igralište iza vrtića. Pobacali smo smeće. Ruke su nam bile žuljevite od čupanja trave i korova. Platili smo i odvoz olupine automobila. I to svojim novcem. Na kraju smo krenuli saditi travu. Evo, vidite onu kocku zelenu u kutu. To je nova trava. Bili bismo mi tako zazelenili cijelo igralište, ali ne daju nam – objašnjava Željko, za prijatelje Žac.

On im je, šale se, i glasnogovornike ekipe koja je nerazdvojna zadnjih deset godina. Jedino Izaka znaju nekoliko godina kraće jer je do svoje sedme godine živio u Slavonskom Brodu. Početni neuspjesi ih, kažu, nisu obeshrabrili. Zeleni val su blokirali i ovo ljeto i prije tjedan dana. I opet će ako bude trebalo. Jer to igralište u Žerjavićevoj jedino je na kojem za njih ima mjesta. Alternativa jesu školska igrališta, ali na njima prednost igranja imaju stariji dečki koji ih često otjeraju. A kada bi im Grad vratio njihovo igralište oni bi, kunu se, dopustili svima da se igraju na njemu. Podijelili bi se u ekipe i izmjenjivali se.

– Pet puta smo bili u Poglavarstvu, tražili razgovor s gradonačelnikom Bandićem. Ne može! Blokirali smo dva puta cestu. Opet ništa! Ali, evo, taj Nobilo je pljusnuo Filipa i stiglo je i naših pet minuta slave. Hvala mu zbog toga jer da nije njega, nikada ne bismo dospjeli na naslovnice. On nam je odradio najbolji marketing – ciničan je Izak. Što reći nego da dečki i dalje imaju smisla za humor iako su ih zadnjih dana neki ugledni političari usporedili i s ubojicama Luke Ritza.

Tri puta na policiji
– Ma koji smo mi huligani. Dobro, jedanput smo se potukli u školi. Ali, tko nije. Mi se nismo taj dan na cesti došli tući. Da su nam u gradu dali to igralište odmah ništa se od ovoga ne bi dogodilo. Mi bi ga sami održavali od džeparca – priča u dahu Filip, kojeg je pretprošlu subotu na policiju odlazio tri puta davati iskaz. U međuvremenu bio je na Rebru na snimanju jer mu je odvjetnik Nobilo sa svojim “bijesnim” autom kotačem prešao preko noge.

– On danas priča da sam ja krenuo kontejnerom na njega. To nije točno. Ja sam samo vidio jaguar i kako neki tip iz njega izlazi i kreće prema meni. Mislim se ja, čovjek vozi jagurara, sigurno je uglađen. Ali, tada mi je prišao i opalio mi poštenu šamarčinu – prisjetio se Filip. Ono što je zanimljivo je da se i Filip, kao i Anto Nobilo, bavi borilačkim vještinama - odvjetnik tekvondoom, a Filip hrvanjem. Ali za razliku od odvjetnika, Filip silu upotrebljava samo na parketu. Da je riječ o dobrim dečkima pričaju i susjedi koji su, ako ništa drugo, zadnjih dana postali popularni kod djevojaka.

– Ma, kakvi huligani. To su dobri, pristojni dečki koji se trude dobiti to svoje igralište. Sve što žele je imati gdje baciti na nogomet poslije škole – kaže susjed Daniel Šantek. Isto tvrdi i konobar kafića “8“ na Zelenom valu ispred čijeg su izloga i blokirali dvaput cestu.

– Momci su odlični i podržavam ih u potpunosti u njihovom naumu. A ti ljudi koji ih nazivaju huliganima naprosto nisu informirani. Jedini huligan u cijeloj ovoj priči je taj Nobilo – zaključio je konobar Željko Kozina.

Ključne riječi

Komentara 47

TU
tupslav
00:44 03.01.2010.

U državi nogometa djeca nemaju kud igrati nogomet ! A našto je išlo svih onih 300 miljuna eura koje je Bandit namaio od EU ?

MA
malena27
00:23 03.01.2010.

Ovi momci, kao i njihovi vrsnjaci, moja djeca i tvoja djeca , oni su buducnost Hrvatske. Kako smo ih vaspitali , tako ce se i ponasati, koliko im damo znanja , toliko ce znanja imati. Da je to tako, evoo dokazao je Nobilo. Da su njega vaspitali i naucili da nasilje nije dobro , ovo se nikada ne bi desilo. Prema tome nije problem u djeci ,vec u odraslima.

OB
-obrisani-
22:41 02.01.2010.

Ovo je priča slična onoj iz filma Družba Pere Kvržice. Umjesto da se pohvali i nagradi ideja mladih koji su odlučili napraviti nešto od ničega kažnjava ih se na razne načine. Momci, nedajte se jer ste u pravu..Ako treba postavite kontejnere na ulice u cijelom Zagrebu, koristite fejs.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije