Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danilo Šerbedžija pisao v.d. Kovačiću

Dean Šoša ne zaslužuje da prihvatite njegovu ostavku, nego zaslužuje javnu pohvalu

dean šoša
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
15.03.2016.
u 11:49

Taj program, koji promiče autorski film, osmislio je Dean Šoša, on je njegova vizija i njegov projekt, pokrenuo ga od nule i stvorio s minimalnim resursima. U strpljivo građenje tog projekta uložio je veliki trud, znanje i energiju.

Predsjednik Hrvatskog društva filmskih redatelja Danilo Šerbedžija u ime udruge i članova poslao je otvoreno pismo v.d. glavnom ravnatelju HRT-a Siniši Kovačiću u povodu smjene urednika Trećeg programa HTV-a Deana Šoše. Pismo prenosimo u cijelosti:

– Kao udruga filmskih autora i profesionalaca, osjećamo potrebu izreći naše mišljenje o najnovijim događajima vezanim uz vodstvo Trećeg programa Hrvatske televizije.

Informirani smo da je urednik Trećeg programa Dean Šoša, kao moralni čin zbog promjene vodstva HRT-a, stavio svoj mandat na raspolaganje. Po našem najdubljem uvjerenju, on ne samo da ne zaslužuje da njegova ostavka bude prihvaćena nego zaslužuje javnu pohvalu za svoj dosadašnji rad.

Treći program HRT-a sustavno radi na promicanju autorskog filma, kojem pripada i hrvatska kinematografija, pa tako senzibilizira gledatelje koji će danas i sutra činiti publiku domaćeg i europskog filma, a nasuprot općoj komercijalizaciji i trivijalizaciji medijskog prostora. Treći program sustavno predstavlja filmske klasike te tako pridonosi razvoju filmske kulture gledatelja. Zbog svega toga, a ne sporeći pravo HRT-u da autonomno vodi kadrovsku politiku, želimo upozoriti da je Treći program jedinstvena vrijednost hrvatske kulture, televizijski program kakvog nema u širokom krugu nama susjednih zemalja. Upravo po postojanju takvog javnog programa, jedinstveni smo – i u stručnim krugovima to nerijetko s ponosom ističemo.

Taj program osmislio je Dean Šoša, on je njegova vizija i njegov projekt, pokrenuo ga od nule i stvorio s minimalnim resursima. U strpljivo građenje tog projekta uložio je veliki trud, znanje i energiju.

Vjerujući da nema te vlasti ili uprave kojoj može biti cilj rušiti nešto što je dobro i uspješno, pozivamo vodstvo HRT-a da ne prihvati ostavku Deana Šoše – jer on je primjer odgovornog i kompetentnog urednika, koji je stvorio program kojim se naša kulturna zajednica ponosi.

>> Ružici Renić HTV1, Katarini Periši-Čakarun Informativno-medijski servis HRT-a

Komentara 57

ST
Stjepan2103
12:51 15.03.2016.

Svi ste vi napredovali po obiteljskim vezama!

Avatar zetvukovarski
zetvukovarski
12:27 15.03.2016.

Danilo hvali Deana, Dean hvali Acu, Aco hvali Danijelu, Dnijela hvali Jovanku . Radi li se o televiziji srbije '? ne to su sisavci koji ne vole Hrvatsku ali im ne smetaju hrvatske kune.

KA
Karloho
12:15 15.03.2016.

Ako je tako dobar uzmite ga k sebi....u cemu je problem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije