Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA TVRDI

Rusi su u Davos poslali špijune prerušene u vodoinstalatere?

Davos
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
21.01.2020.
u 17:47

Glasnogovornica švicarske policije izjavila je kako kod muškaraca nisu pronašli razlog zbog kojega bi ih mogli zadržati.

Švicarska je policija navodno otkrila dvojicu ruskih špijuna koji su se pretvarali da su vodoinstalateri. Oni su, navodno, kako piše CNCB, htjeli postaviti uređaje za prisluškivanje svjetskih lidera u Davosu.

Švicarska je policija u kolovozu privela dva muškarca koji su izazvali sumnju zbog predugog ostanka. Ubrzo nakon incidenta i drugi mediji su počeli pisati o tome kako su muškarci zapravo špijuni zaposleni za snimanje i prisluškivanje poznatih lidera na Svjetskom ekonomskom forumu.

Muškarci su policiji pak tvrdili da imaju diplomatsku zaštitu koju nisu prijavili švicarskim vlastima. Ipak, tamošnja policija nije pronašla nikakve naznake za kaznena djela, pa su ubrzo i pušteni. 

Stanislav Smirnov, predstavnik ruske ambasade u Švicarskoj, rekao je kako je to samo "još jedan pokušaj narušavanja švicarsko-ruskih odnosa".

Glasnogovornica švicarske policije izjavila je kako kod muškaraca nisu pronašli razlog zbog kojega bi ih mogli zadržati. 

Odnosi Rusije i Švicarske već su neko vrijeme napeti, a Švicarska je vlada već optužila Rusiju za špijunažu.

Komentara 6

DU
Deleted user
06:18 22.01.2020.

fake news , kao jesu pa onda nisu , gluposti na ovom portalu nikada dosta .

BE
Beskucnik
23:23 21.01.2020.

Nije to nista Mesic i Drugovi na vlasti su pustili Bosnjacke?Britanske i.Srpske agente da slobodno kopaju po Hrvatskim arhivima (sto u povijesti ni jedna neporazena drzava nije napravila ), takvih izdajnika nigdje nema

Avatar Čepiga.
Čepiga.
18:39 21.01.2020.

Tu stoku treba istjerat iz civiliziranog svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije