Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČLAN ORAH-A

Davor Škrlec prvi hrvatski zastupnik u odboru EUFORES-a

Davor Šrklec
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
02.07.2015.
u 21:38

Škrlec je imenovan članom proširenog odbora te neprofitne organizacije za razdoblje od 2015. do 2019. godine

Eurozastupnik Davor Škrlec iz ORaH-a na Generalnoj skupštini Europskog Foruma za obnovljive izvore energije (EUFORES) 24. lipnja imenovan je članom proširenog odbora te neprofitne organizacije za razdoblje od 2015. do 2019. godine. Škrlec je prvi hrvatski eurozastupnik koji je postao članom odbora EUFORES-a, priopćili su iz njegova ureda.

- EUFORES je važan dionik u kreiranju Europske politike i zakonodavstva u području obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, ali je još važnija njegova uloga u suradnji i prijenosu znanja između Europskog parlamenta i nacionalnih parlamenta članica EU-a. Suradnja i otvorena razmjena mišljenja zastupnika u Europskom parlamentu i zastupnika u nacionalnim parlamentima u ovom području je od izuzetne važnosti za ostvarivanje klimatsko-energetskih ciljeva EU-a na održiv način. Kvalitetno informirani zastupnici u nacionalnim parlamentima su važna karika u potpunoj i uspješnoj implementaciji Europskog zakonodavstva u nacionalna zakonodavstva, što nam je svima zajednički cilj - rekao je Škrlec u priopćenju.

>> 'Bilo bi nam bolje da je Vlada znala povući novac'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije