Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEOKOMENTAR

Davor Ivanković: Ne može se dogoditi da Hrvatska plati ijedan dolar više za F-16

07.12.2018.
u 16:06

Cijeli slučaj sada komentira i Večernjakov reporter Davor Ivanković, koji je vrlo dobro upoznat sa cijelom kronologijom dogovora i hrvatskog naručivanja američkih zrakoplova preko Izraela

Vijest da je upitna naruždba vojnih zrakoplova F-16 Izraela, snažno je odjeknula u Hrvatskoj, ali i u Izraelu i Sjedinjenim Američkim Državama. Jutros je reagiralo i američko veleposlanstvo u Zagrebu, i za Večernji list odgovorilo da SAD podržavaju ovaj dogovor Izraela i Hrvatske. 

Oglasio se i ministar obrane Damir Krstičević istaknuvši da je Vlada SAD-a dala dopuštenej Izraelcima da smiju zrakoplove F-16 ponuditi Hrvatskoj. 

Cijeli slučaj sada komentira i Večernjakov reporter Davor Ivanković, koji je vrlo dobro upoznat sa cijelom kronologijom dogovora i hrvatskog naručivanja američkih zrakoplova preko Izraela. 

VIDEO Kakvi su izgleda da se dovrši posao sa zrakoplovima i što sada slijedi

- Ovo je informacija koja se čekala nekoliko tjedana. Svi upućeni znaju da je došlo do zastoja u realizaciji isporuke zrakoplova. Ugovor je potpuno zgotovljen, ali čekao se finalni potpis, odnosno manjkala je samo dozvola američkog kongresa za transfer tehnologije. Izraelci su unaprijedili još zrakoplove, a to je i bio razlog zašto smo se odlučili na izraelsku ponudu - pojašanjava Ivanković, a komentira i trenutak puštanja informacije u izraelske medije:

- Prema reakciji američke ambasade vidimo da Amerikanci ne žele koristiti termin blokada. Smiruju Hrvatsku i poručuju Hrvati da će sve biti u redu s tim poslom, ali vidi se i da su Izraelci vješto nametnuli dramatiku preko medija...

 

 

Komentara 73

MI
Miki
18:15 07.12.2018.

Traktor bojna, zahvaljujući velikom trudu djelatnika večernjih novosti, nezaustavljivo plovi hrvatskim medijskim eterom.

Avatar nisam_robot
nisam_robot
16:49 07.12.2018.

Nista nije gotovo dok nije gotovo! Racunam da ce F16 biti nas. Ovo povuci potegni u pozadini je stvar Amera i Izraelaca jer zele nesto postignuti, sigurno ne 1-2miliuna $ vise od nas. To je vise njihova medjusobna politika koja nema veze sa nama.

PR
prajdali100
17:35 07.12.2018.

Bravo Davore.Ipak, izgleda da je o cijeloj situaciji najbolje informiran Davor Bernardić.Taj lik je stvarno potpuno izvan kontrole...Nevjerojatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije