Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Republika Srpska

Davor Dragičević poziva oporbu da povede prosvjede protiv vladajućih

Davor Dragičević doveden u Tužiteljstvo BiH
Foto: Screenshot/N1
15.02.2019.
u 17:54

Nepoznata skupina "Slobodni građani" najavila je mirni prosvjed za subotu, iako im je policija prvotno dopustila prosvjed, kasnije je povukla odobrenje.

Davor Dragičević, otac mladića Davida čija je nerazjašnjena smrt u ožujku 2018. godine postala provodom za masovne prosvjede protiv vlasti u Republici Srpskoj, pozvao je u petak oporbene čelnike u tom entitetu da stanu uz narod i predvode borbu za slobodu okupljanja i izražavanja mišljenja koja je onemogućena više mjesečnom policijskom represijom.

- Red je da stanete iza tog naroda i da ga zaštitite. Da stanete sutra na čelo kolone i da povedete građane u šetnju Banja Lukom, da pokažete da ste spremni, i svojim životom ako treba, zaštititi ljude zato što su vam oni dali glas i povjerenje - kazao je Dragičević u video poruci s nepoznate lokacije objavljenoj na društvenim mrežama.

On je izravno pozvao Vukotu Govedaricu i Branislava Borenovića, lidere Srpske demokratske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP) da budu predvodnici prosvjeda koji bi trebali biti održani u subotu.

Do sada nepoznata skupina pod nazivom "Slobodni građani" najavila je za subotu mirnu prosvjednu šetnju Banja Lukom za što su tražili i dobili policijsko odobrenje ranije ovog tjedna, no u petak im je ono ipak uskraćeno pa je neizvjesno što će se sada dogoditi.

Dragičević je ocijenio kako je ovo dokaz da se političkim sredstvima stanje u RS ne može promijeniti te da su besmislena takva nastojanja oporbe u entitetskom parlamentu kojega je nazvao "nenarodnom tvrtkom" Milorada Dodika i ministra unutarnjih poslova RS Dragana Lukača.

Aktivist nosi lijes koji simbolizira Hrvatsku

Komentara 3

AV
avim
09:06 18.02.2019.

Ovaj od žalovanja postao političar i kladim se da će biti kandidat za neku fotelju ako dođe do nekakvih izbora

JO
Joel
01:05 16.02.2019.

Slučaj toga ubistva su, na insistiranje Davora, pročešljali i hrvatski i inostrani advokati i kriminolozi. Ni njihov nalaz nije ublažio njegov bol. Gubitak djeteta boli beskrajno i neizdrživo. Nekako je groteskno kuda sve ovo ide. Kad sam jednom bio pijann kao dupe, sletio sa ceste, udario u bukvu u nekoj zabačenoj dubokoj šumetini i totalirao automobil, došla je policija i odrapila mi kaznu kao da sam ugrožavao promet i život prolaznika u Ilici usred dana, nisam se žalio zbog nepravde, već sam pomislio kako sam sam to skrivio kad sam pijan sjeo za volan. Kad pravim budalaštine sve su nevolje u igri i svi su ishodi mogući.

ZI
zip123
20:26 15.02.2019.

Birali ste Dodu,podrzavali ga u njegovim izjavama sad ga trpite.Ili ga maknite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije