Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićeno 11 osoba

Davor Božinović: Policija se odlučno bori protiv korupcije, ne štedi nikoga

Davor Božinović
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
12.06.2019.
u 14:41

Među osumnjičenima su ravnatelj Parka prirode Kopački rit i ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni te policijski službenici

Policija se odlučno bori protiv korupcije, ne štedi nikoga, uključujući i svoje djelatnike ako su upleteni u bilo kakve koruptivne radnje, poručio je danas ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirajući istragu USKOK-a protiv 11 hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te poticanja na trgovanje utjecajem. Među osumnjičenima su ravnatelj Parka prirode Kopački rit i ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni, te policijski službenici.

– Upravo to pokazuje da policija radi svoj posao, pogotovo u ovom slučaju. Ako ste primjetili, u zadnja dva dana dvije su dovršene istrage PNUSKOK-a u Osijeku, jučer je bila u pitanju pronevjera, mislim da je porezna službenica... Poruka je da se policija odlučno bori protiv korupcije, da ne štedi nikoga, uključujući i svoje djelatnike ukoliko su upleteni u bilo kakve koruptivne radnje, to je poruka i ja mislim da je to poruka koju građani RH žele čuti – komentirao je Božinović.

Ne zna, dodao je, detalje ovog USKOK-ovog istraživanja, ali je pohvalio sve policijske službenike koji su sudjelovali u ovoj istrazi i doveli je do podnošenja kaznene prijave. Ne zna, zaključuje, ni hoće biti novih uhićenja.

Slučaj je komentirao i glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, koji je na pitanje kako vjerovati sustavu u kojem policajac pomaže kriminalcu, odgovorio kako najveći dio policajaca to ne radi.

– Ali svakom žitu ima kukolja. Zadaća je policije da ih otkrije, a naša da ih kazneno gonimo – kazao je. O detaljima nije mogao govoriti jer istraga još traje, pa tako ni hoće biti novih uhićenja.

Komentara 7

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
17:46 12.06.2019.

Nasmija me..limeni..

ST
Stilihon
16:48 12.06.2019.

Laži, laži,laži me ti to radiš najbolje...

JU
jukicam8
15:10 12.06.2019.

Kreni od HDZa, pa ćemo ti vjerovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije