Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF SDP-A

Davor Bernardić: Mi ćemo obnoviti Zagreb, bit će to najljepši grad u Europi

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.05.2020.
u 19:09

"Ne, jer je jasno da ova Vlada to neće napraviti i u interesu je građana Republike Hrvatske da ova najkorumpiranija Vlada ode što prije", kazao je Bernardić.

Hrvatski Sabor raspušten je nakon nepune četiri godine rada jer pripremaju se parlamentarni izbori s početkom ljeta, što oporbi nije baš bilo po volji. Posebno se to odnosi na SDP, najvećeg rivala HDZ-u. Nitko u redovima te stranke ne skriva što misli o aktualnoj vlasti i njenim potezima, pa tako ni njen predsjednik Davor Bernardić, koji je gostovao u emisiji RTL Danas

Na samom početku odgovorio je smatra li da su Zagrepčani pogođeni potresom izdani jer je SDP glasao za raspuštanje Sabora.

"Ne, jer je jasno da ova Vlada to neće napraviti i u interesu je građana Republike Hrvatske da ova najkorumpiranija Vlada ode što prije", kazao je Bernardić.

To ostavlja dojam kao da su u oporbi odlučili Zakon o obnovi napraviti sami, na bolji način no što bi to aktualna vlast.

"Apsolutno. Jedan od prioriteta nove SDP-ove Vlade u Restart koaliciji jest obnova Zagreba. Želimo je iskoristiti za povratak ljudi u domove, ali i za veliki investicijski ciklus. Obnovit ćemo Zagreb tako da bude jedan od najljepših gradova u Europu. U ovom Zakonu je čitav niz nedostataka, ali iznimno je važno vratiti ljude u domove", naglasio je Bernardić pa se osvrnuo na izjave premijera Andreja Plenkovića o tome da nije bilo smisla donositi zakon na brzinu te da bi takav potez također naišao na kritike, kao i ovako:

"Ono što smo gledali u posljednje četiri godine, vidimo u toj izjavi. Konstantno skrivanje iza nekoga, iza suradnika... koji su bilo "umočeni" u korupciju. Kad formiramo vladu, uputit ćemo zakon u proceduru i napravit ćemo Zagreb jednom od najljepših europskih metropola, a najvažnije je ljude vratiti u domove."

Ipak, način na koji oporba ukazuje na sve što vidi kao problem, pomalo djeluje cirkusantski. Primjerice, u prvom redu ponašanje Gordana Marasa.

"On je bio slikovit, ali jasno je upozorio na to da su građani Zagreba i okolice ostavljeni na cjedilu od strane ove Vlade", izjavio je Bernardić pa se osvrnuo na uvrede upućene predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, kojeg je nazvao "rektalnim alpinistom":

"Nažalost, u posljednje četiri godine nagledali smo se svega, da predsjednik Sabora naziva ljude šibicarima ili smećem. To nije dobra klima, u kojoj nisam sudjelovao samo ja i to treba mijenjati. Što se tiče mog konkretnog slučaja, on je zbog tužbe preseljen iz javnog prostora u pravni prostor, odnosno, predmet Suda. Zato to nemam namjeru više komentirati."

No, je li u redu koristiti se retorikom kakvom se koriste oni koje se proziva?

"Ono čega smo u SDP-u svjesni jest mijenjati stvari, a jedan od načina jest tako da se borimo protiv negativnih pojava u društvu. Građanima je muka od ove vlasti, od korupcije, ozračja koje stvara atmosferu kao da se ništa ne može promijeniti. Koronakriza pokazala je da Hrvatskoj treba restart."

Komentara 17

IC
ICCO
19:27 18.05.2020.

Bero pojma nema o ničemu, nema dana radnog staža i luzer je par excellance. Najbolje od svega da ničeg nije svjestan.

DV
dvojnica
19:39 18.05.2020.

To je teze nego od Mrak Taritas napraviti najljepsu zenu u Europi.

FM
fmica
19:27 18.05.2020.

izgradit ćemo još ljepši i još stariji gornji grad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije