Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Bernardić:

'Cilj nam je brza i pravedna istraga u interesu bivše SDP-ove vlade i cijele Hrvatske'

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.02.2017.
u 13:42

Bernardić kaže da nije sa Sauchom razgovarao o ovom slučaju, ali se zato danas čuo sa svojim prethodnikom, Zoranom Milanovićem

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je kako je cilj njegove stranke brza i pravedna istraga vezano uz aferu dnevnice zbog koje je danas SDP-ovom Tomislavu Sauchi, bivšem predstojniku Ureda premijera Zorana Milanovića, skinut imunitet.

- Jučer smo bili u kontaktu, bio je u Hrvatskom saboru, danas se nisam više čuo. Prema tome cilj nam je brza i pravedna istraga u interesu bivše SDP-ove vlade i cijele Hrvatske – kazao je Bernardić koji kaže da nije sa Sauchom razgovarao o ovom slučaju, ali se zato danas čuo sa svojim prethodnikom, Zoranom Milanovićem.

- Razgovarali smo neke privatne razgovore. Ne prepričavam privatne razgovore. Ako mislite da li smo razgovarali nešto duhovito, podijelili smo i neke duhovite stvari – tvrdi Bernardić. Upitan vidi li za cijelu aferu i odgovornost Milanovića, odgovara kako on samo poziva institucije da što brže i pravednije odrade svoj posao. Na pitanje vjeruje li da je Saucha nedužan, uzvraća kako je nebitno što on vjeruje.

Osvrnuo se i na neuspjeli pokušaj smjene ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića.

- Jučer se Andrej Plenković javno zavezao za ministra Barišića, branio neobranjivo i danas su se njih obojica legitimno delegitimirali. Prema tome 72 glasa protiv je manje od saborske većine. U ovom trenutku Vlada je nestabilna – smatra Bernardić.

Most je pri glasovanju bio suzdržan.

- Ja sam ih pozvao jučer da budu Most, a ne da budu ponton preko baruštine koja u Hrvatskoj znanosti i obrazovanju ostavlja tragove, a ti tragovi su takvi da reforma obrazovanja ne ide. Prema tome kurikularna reforma se ne provodi i to je isključivo zasluga ove HDZ-ove i Mostove vlade. Prema tome pozvao sam Most da budu Most, a ne ponton preko bare – tvrdi Bernardić. Na komentar kako Mostovci govore protiv Barišića, a ipak su ga spasili suzdržanim glasovanjem, Bernardić uzvraća kako mu je žao zbog toga.

- To je ona zagrebačka 'ne bi se štel mešati' – kaže Bernardić.

S obzirom na to da je jučer izašla još jedna afera vezana uz ministra Barišića, odnosno optužbe za autoplagijat, upitan je hoće li ponovno tražiti njegovu smjenu ako iz Njemačke stigne potvrda za posljednje optužbe.

- Oni su se danas legitimno delegitimirali, a autoplagijatorstvo je plagiranje, plagiranja samog sebe i to je nešto što je nezgodno i sramotno za hrvatski obrazovni sustav i znanost. Prema tome čovjek po takvim teretom sada teško može reformirati hrvatsku znanosti i obrazovanje – zaključuje Bernardić.

>> Kako sam otkrio niz propusta u HAVC-u i Vladi Zorana Milanovića

Komentara 15

KL
Klarahrv
13:49 10.02.2017.

Bundesligaši - lopovi.

Avatar Mirko224
Mirko224
14:31 10.02.2017.

Dali je to onaj mali iz zagrebačke skupštine, s kojim je Bandić redovito glancao pod?

KL
kliker24
14:51 10.02.2017.

Bero..., Plenki je sinoć brisao pod s crvenom krpom, a ti svoju eskadrilu od Sabine, Marasa ,Bojana i Pernara ...pošalji ponovno u Kumrovec , al prazan je .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije