Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

David Pajčin, broker iz afere Reebok, pobjegao iz SAD-a

04.11.2008.
u 20:12

David Pajčin, bivši broker na newyorškoj burzi te mozak operacije nelegalne kupovine dionica Reeboka, najvjerojatnije je pobjegao iz SAD-a i tako prekršio uvjetnu kaznu američkog suda te je za njime raspisana tjeralica. Tužitelji špekuliraju da se Pajčin možda nalazi u Hrvatskoj, gdje mu živi teta, Sonja Antičević, umirovljena krojačica iz Omiša.

Na račun S. Antičević 2005. se slilo više od dva milijuna dolara što je i privuklo pozornost američke Komisije za vrijednosne papire (SEC) na nelegalnu burzovnu rabotu. U sveobuhvatnoj istrazi, iz SEC-a su otkrili razrađen sistem prijevara u koji je bilo uključeno desetak sudionika iz SAD-a, Njemačke i Hrvatske i kojim je Pajčin, zajedno s kompanjonom Eugenom Plotkinom, zaradio čak 6,7 milijuna dolara.

Pajčin je 2006. priznao krivnju te odlučio surađivati s tužiteljstvom. U siječnju osuđen je na 26 mjeseci zatvora, ali odmah i pušten jer mu se u kaznu uračunalo vrijeme provedeno u pritvoru. Uvjetna kazna trebala je trajati tri godine, a glavni uvijet bio je taj da ne napušta SAD.

Pajčinov odvjetnik Jesse Siegel za Večernji nije želio potvrditi nalazi li se Pajčin u Hrvatskoj, već je samo izjavio kako ne zna gdje mu je klijent.

(S. Ve.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije