Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
David Cameron:

'EU nismo učinili savršenom, ali jesmo boljom'

Britain's Prime Minister David Cameron speaks to factory staff at the Siemens plant in Chippenham, southern England, February 2, 2016. European Council President Donald Tusk presented on Tuesday proposals for keeping Britain in the European Union to a mix
Foto: Reuters/PIXSELL
04.02.2016.
u 00:15

Britanski premijer David Cameron tvrdi da je ispregovarao bolju poziciju za svoju zemlju u EU i da će voditi kampanju za ostanak

Britanski premijer David Cameron probudio se jučer uz naslovnice dnevnih novina koje su nacrt njegova dogovora s EU nazivale "velikom obmanom" kritizirajući premijera da se nije izborio za sve što je obećao da će dobiti od EU, no Cameron je jučer u parlamentu branio dogovor kao uspjeh.

Odluku tek trebaju donijeti čelnici svih 28 država EU na summitu 18. i 19. veljače, no nakon objavljivanja nacrta odluke Cameron je poveo kampanju za ostanak Velike Britanije u "reformiranom" EU, o čemu će britanski građani odlučivati na referendumu, očekivanom već u lipnju.

– Neću reći da smo EU učinili savršenom organizacijom. Ali možemo reći da smo dobili najbolje od oba svijeta. Članovi jedinstvenog tržišta, članovi Europskog vijeća, ali nikad članovi jedinstvene valute, ili Schengena, ili europske vojske, ili sve tješnje povezane Unije – rekao je Cameron. Dodao je kako je zaštitio suverenitet i omogućio rezanje beneficija za strane radnike iz EU, čiji dolazak želi kontrolirati. No, njegovi kritičari tvrde da ni nakon postignutog dogovora o mnogim važnim pitanjima neće odlučivati London, nego Bruxelles.

>> Britancima pravo da zaustave radnike iz EU

>> Težak izazov za novu vladu u EU: Odmah odlučivanje o pitanjima suvereniteta

Komentara 7

AF
afer
07:51 04.02.2016.

Još kad bi izašli iz nje pa da Europa počme disati punim plučima nitko sretniji od nas..

Avatar Olujni
Olujni
11:06 05.02.2016.

Britance ne treba moliti niti podmićivati kompromisima, treba ih pustiti da izadju van, baš me interesira kakav bi im bio standard kao usamljenoj otočnoj državi na rubu Europe i još bih volio vidjeti konkuretnost britanske izvozne robe kad im EU odvali carine i trošarine i kad ih isključi iz financijskih tokova! Nikakve kompromise im dati, oni ruše načela EU i treba ih čak zamoliti da izađu van što prije!

ZL
zlatnirat
13:58 07.02.2016.

Britance usporedujem sa nasim otocanima dajte im sve i ulozite a poslije ko vas pita mi smo mi a vi idite ako vam nije po volji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije