Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glas:

Dat ćemo priliku IDS-u da pitanje Jakovčića riješi unutar stranke

Goran Stanzl/PIXSELL
31.08.2018.
u 13:06

- Žao nam je što su kolege iz Pametnog donijele ovakvu odluku na prvom problemu koji je među partnerima nastao

Iz stranke GLAS u petak su izrazili žaljenje zbog odluke stranke Pametno o prekidu daljnje suradnje s potencijalnim partnerima na stvaranju tzv. "Amsterdamske" koalicije, te poručili kako će dati priliku IDS-u da pitanje Ivana Jakovčića prvo riješi unutar stranke.

Iz Pametnog su jutros priopćili da zbog neslaganja oko Uljanika izlaze iz Amsterdamske koalicije koju su činili s GLAS-om i IDS-om. Neprihvatljivo im je to što je, kažu, IDS-ov europarlamentarac Ivan Jakovčić primao novac od tvrtke u vlasništvu Danka Končara, jer je to izravni sukob interesa. 

Odlučili već na prvom problemu, odnosi u koaliciji nemaju samo svijetle trenutke

"Žao nam je što su kolege iz Pametnog donijele ovakvu odluku na prvom problemu koji je među partnerima nastao. Partnerski odnosi u koaliciji nemaju samo svijetle trenutke i često su bremeniti neslaganjima i različitim mišljenjima. Osim toga vrijednost stranaka u koaliciji je i u načinu na koji rješavaju međusobne probleme", poručili su iz GLAS-a u priopćenju.

 Vezano za slučaj Uljanik i poziciju Ivana Jakovčića, ističu da je GLAS na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva stranke otvorio pitanje kandidature Ivana Jakovčića kao kandidata za europske izbore, te su dogovorili kako će dati priliku IDS-u da to pitanje prvo riješi unutar stranke.

"Mislimo da je to korektno ako ste s nekim u partnerskom odnosu i vjerujemo da će kolege iz IDS-a donijeti ispravnu odluku", navode.

GLAS ostaje dosljedan na okupljanju oporbe lijevog centra

Najavljuju da će u svom daljnjem političkom djelovanju i dalje biti dosljedna opozicijska stranka koja će nastaviti raditi na okupljanju oporbe lijevog centra, "jer samo uključivost svih oporbenih stranaka i njihovo okupljanje može predstavljati branu rastućem desnom radikalizmu i modelu ortačkog kapitalizma koji Hrvatsku vuku na dno Europske unije".

"GLAS ostaje otvoren i uključiv prema svima koji su spremni svoje interese potisnuti u drugi plan kako bi se Hrvatskoj omogućila šansa izbora boljih i održivih rješenja od politike koju predstavlja i simbolizira HDZ", ističu u priopćenju.

>> 'Kada sjednu plaće na račune radnika prekidamo štrajk'

1/87
Ključne riječi

Komentara 8

PA
PARKEX
13:22 31.08.2018.

Gospođa koja soli pamet ( Taritaš ), to sigurno ne ćini radi politike, već lažov štiti lažova. Naime prvo je po tisku trubila da nije dužna nikakve novce za urađenu adaptaciju jednog od svojih stanova. Nazivala to podmetanjem i sl. Na kraju balade platila je svoj dug i to u dvije rate ( sveukupno cca. 600 tisuća kuna ). Koji karakter, bit će da je držala ljestve Jakovčiću kada je zamračivao svoju pravu rabotu za Končara ( dočepati se atraktivnog zemljišta kojega je vlasnik Uljanik ). A taj isti Jakovčić se pojavljuje kao porota, sudija i krvnik kada besramno izjavljuje da će on zabraniti nastup Marka Perkovića u Pulskoj Areni. Tko je on, da li možda novi ministar Unutarnjih poslova, Bog ili nešto slično. Zar zakoni RH ne vrijede u Istri ( možda su proglasili autonomiju a da to nisu obznanili ). Kajin ga je dobro ocrtao - obična lopina. A našmrkani sada ima obraza doći u Zagreb u Vladu i kategorički zahtijevati da Vlada isplati plaće radnicima Uljanika ( a ne govori o bonusima i nagradama Uprave koja je dovela Uljanik u bananu ). Pa ljudi moji Uljanik je privatana kompanija gdje Vlada RH ( bilo ova ili neka možda buduća ) ima samo cca. 20 posto dionica i zašto bi se novcem svih poreznih obveznika RH rješavao taj problem. Neka se to rješava novcem sklonjenim na Kajmanske Otoke.

DU
Deleted user
13:27 31.08.2018.

U politici je svaki drugi jakovcic ..i svaka druga taritas......fuj.

ZA
zadar1
13:23 31.08.2018.

jadan ivan....ostace sirota bez posla...novca....ma mrs svi !!!!! licemjeri.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije