Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMLAĆIVANJE DJEVOJKE

Daruvarcu smanjena kazna s pet na četiri godine zatvora

Darko Kovačević Daruvarac
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/5
06.06.2019.
u 13:15

Razlog je izraženo žaljenje i kajanje te priznanje Darka Kovačevića koji su uzeti kao olakotne okolnosti.

Odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu potvrđena je odluka o krivnji Darka Kovačevića Daruvarca zbog premlaćivanja i prijetnje djevojci (18).

Kako Slobodna Dalmacija doznaje, zatvorska kazna smanjena mu je s pet na četiri godine zatvora.

Razlog je izraženo žaljenje i kajanje te priznanje Darka Kovačevića koji su uzeti kao olakotne okolnosti.

– O umanjenju presude Darku Kovačeviću Daruvarcu čuli smo iz medija i zadarski sud nije dobio nikakve informacije o tome da mu je umanjena presuda s pet na četiri godine zatvora. Vjerujem da ćemo  dobiti informaciju eventualno sutra ili početkom sljedećeg tjedna, a zadarski sud ne može to potvrditi jer tu informaciju nema – rekao je za Večernji list Denis Klarendić, glasnogovornik zadarskog suda dodajući kako informaciju treba provjeriti na splitskom sudu ako je službena i ako je točna.

Glasnogovornik splitskog suda Damir Romac  nije nam htio ni potvrditi ni demantirati navode splitskog dnevnika da je Darku Kovačeviću Daruvarcu smanjena kazna s pet na četiri godine.

– Jedino vam mogu potvrditi da je presuda danas u 9 sati otpremljena prema Zadru – rekao je. 

Odvjetnik Darka Kovačevića Daruvarca Boris Radman rekao nam je kako je čuo za tu informaciju iz medija, ali da ne može ništa komentirati dok presudu ne dobije. 

Darko Kovačević Daruvarac na Općinskom sudu u Zadru 10. siječnja proglašen je krivim za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G. i nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora

Sinoć priveden

Daruvarac je sinoć priveden s još dvojicom mladića na kriminalističku obradu zbog fizičkog sukoba u Zadru. Do incidenta je došlo nakon što je 35-godišnjak prišao automobilu u kojem su se nalazili Daruvarac i njegov prijatelj. 

– Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su se na parkiralištu trgovačkog centra u automobilu nalazili 32-godišnjak i 36-godišnjak kada je sa suvozačeve strane prišao 35-godišnjak i tom prilikom 32-godišnjaku uputio prijetnje i oštrim predmetom mu pokušao nanijeti tjelesne ozljede – izvijestili su iz zadarske policije.

Daruvarac je pritom zadobio lakše tjelesne ozljede.

– Kada su se pokušali vozilom udaljiti s parkirališta, 35-godišnjak prema vozilu je bacio kamenje. Nakon toga su se zaustavili i krenuli za 35-godišnjakom prema trgovačkom centru, gdje je u unutrašnjosti pao na pod i tom prilikom su ga uhvatili. U službenim prostorijama u tijeku je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog kaznenih djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, prijetnje prema 32-godišnjaku i oštećenja tuđe stvari – istaknula je glasnogovornica PU Zadarske Ivana Grbin.

Komentara 63

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
13:06 06.06.2019.

Toliko se pokajao da od tada svaki tjedan redom premlaćuje svakog tko mu se nađe na putu.!

KO
korisnik70
13:12 06.06.2019.

Ove suce treba u zatvor pod hitno!

NI
nik83
13:14 06.06.2019.

U međuvremenu se potukao s još troje ljudi, prijetio dvoma, ali nema veze, pokazuje kajanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije