Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGLAŠEN KRIVIM U SIJEČNJU

Daruvarcu odbili odgodu zatvora, htio se izvući na obitelj

Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
23.07.2019.
u 14:39

Darko Kovačević Daruvarac proglašen je krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke 13. lipnja prošle godine u Zadru.

Darku Kovačeviću Daruvarcu, koji je "zbog obiteljskih prilika" tražio odgodu služenja četverogodišnje zatvorske kazne, u utorak je molba odbijena.

Sutkinja izvršenja Županijskoga suda u Zadru Dijana Grancarić potvrdila je da je odluku donijela nakon što je od Centra za socijalnu skrb u Zadru primila izvješće o stanju na terenu to jest u obitelji Darka Kovačevića i zaključila da je osuđenikova molba neosnovana.

"Rješenje je odmah poslano osuđeniku i njegovu odvjetniku i u roku tri dana oni se mogu žaliti, a o žalbi će odlučivati Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zadru", dodala je.

Darko Kovačević Daruvarac proglašen je krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke 13. lipnja prošle godine u Zadru.

Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu na pet godina bezuvjetnog zatvora.

Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.

Početkom lipnja Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je Kovačeviću kaznu s pet na četiri godine zatvora. Jednako kao i u prvom stupnju, okolnosti djela su poznate, krivnja je priznata, ali su odbijene sve žalbe, prigovori, primjedbe. Kao olakotna okolnost uzeto je priznanje krivnje i tvrdnja da će oštećenica biti obeštećena.

Komentara 6

DU
Deleted user
15:15 23.07.2019.

Zatvoriti a ključ baciti u more!!!

ZO
zoranos
15:55 23.07.2019.

Čekajte on je još uvijek na slobodi? Ima pravomoćnu presudu staru već skoro 2 mjeseca. Zalbe na žalbe, zahtjevi, izuzeća ... OVO JE NAKARADNO! Ako je pravosuđe utvrdilo krivnju on mora u roku od 24 sata u zatvor, pa neka se iz zatvora onda žali do sve 4 godine ako želi! Koga to pravosuđe brani, žrtvu ili zločinca??? Eto to je ta EU i zapad koja i najvećim kriminalcima daje internet u zatvorima, brigu da ih nema previše i sl. i onda se nada da će zatvor biti odgojna mjera????

PH
Petarstijena-HR
16:51 23.07.2019.

Uffffffffffff koliko se njih izvuče preko odvjetnika, uplate mito sucima preko posrednika i tako po koju godinu turaju-guraju na slobodi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije