Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon izlaska iz zatvora

Daruvarac: Sada sam i ja žrtva. Nakon svega ne vidim se u Hrvatskoj!

Darko Kovačević Daruvarac
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
10.02.2019.
u 20:18

Dodao je kako su za vrijeme trajanja čitavog postupka ugrožena njegova ljudska prava te se zbog toga planira žaliti Sudu za ljudska prava u Strasbourgu

Darko Kovačević Daruvarac, nakon izlaska iz zatvora, kazao je kako je ogorčen na medijske napise koji tvrde da je zlostavljao neke zatvorenike dok su njega drugi šamarali. Ponovio je da to nije istina, da ga nitko nije zlostavljao niti je on ikoga zlostavljao.

Dodao je kako su se u zatvoru svi prema njemu ponašali 'fer', kako ostali zatvorenici, tako i pravosudni policajci.

Sve ono što se događalo proteklih mjeseci, povezano s njegovim imenom, kaže, na njemu je ostavilo traga. Kazao je u telefonskom razgovoru za RTL da mu je život upropašten i da se ne može 'oprati' od onoga što je napravio. Isto tako, kazao je, svoju budućnost, nakon pravomoćnosti presude, nakon kazne, nakon svega, ne vidi u Hrvatskoj. Kaže kako je ozloglašen i ne zna što bi tu radio. 

VIDEO: Daruvarac izašao iz stražnog zatvora

Dodao je kako su za vrijeme trajanja čitavog postupka ugrožena njegova ljudska prava te se zbog toga planira žaliti Sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Nije precizirao koga bi u tom slučaju tužio - medije ili pravosudne institucije, no on smatra kako je sada i on žrtva. 

Darko Kovačević Daruvarac napustio je zatvor nakon što je istekao maksimalni pritvor za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i prijetnji 18-godišnjoj Zadranki. Iako osuđen na pet godina zatvora Daruvarac je slobodan do pravomoćnosti presude, nema više zabranu prilaska žrtvi i može napustiti zemlju. Obitelj žrtve ogorčena presudom je najavila odlazak iz Zadra. 

Kovačević je pokušavajući izbjeći novinare promašio taksi, rekao je da ostaje u Zadru do pravomoćnosti presude. "Neću bježati", rekao je kratko novinarima nakon izlaska. Prema procjenama sa suda do pravomoćnosti će proteći najmanje nekoliko mjeseci.

Darko Kovačević Daruvarac na Općinskom sudu u Zadru 10. siječnja proglašen je krivim za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G. i nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora. Po zakonu do pravomoćnosti presude u pritvoru može ostati najviše mjesec dana, odnosno šestinu istražnoga zatvora, a to istječe 10. veljače. 

VIDEO: Darko Kovačević izlazi i zatvora

 

 

Ključne riječi

Komentara 132

KO
komar64
20:54 10.02.2019.

On je živo zlo....gdje god ode...zlo će ići sa njim.

RO
Rosstin
21:04 10.02.2019.

odlazi i nevraćaj se

DU
Deleted user
22:25 10.02.2019.

Ne vidiš se u Hrvatskoj?? , nećeš sigurno nikome nedostajati !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije