Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLETIO S CESTE AUDIJEM

Daruvarac pušten na slobodu, pomoglo mu to što je izbjegao alkotest?

Benkovac: Daruvarac s prijateljem sletio s ceste
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
02.05.2019.
u 19:31

Darko Kovačević ujutro je pokraj Benkovca izletio s ceste vozeći se s 27-godišnjakom koji je bio pijan

U rano jutro, oko četiri sata, između Benkovca i Biograda u Zapužanima Audi zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine izletio je s kolnika i udario u zaštitnu ogradu.

Otpušten iz bolnice

U prometnoj nesreći ozlijeđen je Darko Kovačević Daruvarac (32) i prevezen hitnom medicinskom pomoći, a s njim je u autu bio i 27-godišnjak za kojeg je, kako doznajemo, policija utvrdila da je bio alkoholiziran. Koliko je promila imao i je li vozio on ili Daruvarac, nismo uspjeli doznati, a u trenutku pisanja ovog teksta to još nije znala ni policija.

Daruvarcu su, kako nam je potvrđeno, konstatirane lakše tjelesne ozljede te je otpušten iz zadarske bolnice, a potom je prepraćen u PU zadarsku, radi otkrivanja okolnosti koje su dovele do prometne nesreće te da bi se utvrdilo tko je vozio.

Naime, budući da su se, kako nam je potvrđeno u policiji, obje osobe odbile izjasniti o tome tko je vozio, policija tek treba utvrditi što se dogodilo. Doznali smo i da Daruvarac ili njegov suputnik nisu ti koji su o prometnoj nesreći kod Benkovca obavijestili policiju, već je to učinila hitna medicinska pomoć.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Benkovac, 32-godišnjak će uz Optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Sumnjiči ga se za izazivanje prometne nesreće zbog neprilagođene brzine, odbijanje podvrgavanja alkotestiranju i testiranju na opojne droge i nekorištenje sigurnosnog pojasa, istaknuli su u zadarskoj policiji.

Sutkinja nije našla razloge za pritvor

Kovačevević je u poslijepodnevnim satima priveden na zadarski prekršajni sud gdje ga je prekršajna sutkinja, kako nam je potvrđeno iz zadarske policije, pustila na slobodu, odnosno sutkinja nije procijenila da postoje razlozi za njegovo zadržavanje u zatvoru.

Glasnogovornik zadarskog općinskog suda nam je rekao da je informaciju o puštanju odnosno nezadržavanju Kovačevića čuo od zadarskih novinara, i da će o svemu više moći kazati sutra.

Darko Kovačević Daruvarac je nakon prometne nesreće, podsjetimo, odbio alkotest i testiranje na droge, a izvori bliski policiji su nam rekli kako vjeruju da se sud rukovodio time što Daruravac nije imao evidentiran alkohol u krvi, odnosno jer je to izbjegao odbijanjem alkotesta, čime je u slučaju velike alkoholiziranosti uspio izbiti argumente eventualnom pritvaranju. 

Ovu špekulaciju zadarske policije smo htjeli prokomentirati i s Kovačevićevim odvjetnikom, no on nam se nije javljao na telefon, a istodobno iz policije ovaj stav nisu službeno htjeli izreći. 

Daruvarcu će, podsjetimo, 28. svibnja Županijski sud u Splitu izreći pravomoćnu presudu za premlaćivanje, odnosno nanošenje teške tjelesne ozljede i prijetnju 18-godišnjakinji s kojom je bio u povremenoj vezi, zbog čega ga je zadarski sud osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina. Zbog činjenice da je Darko Kovačević Daruvarac pušten na slobodu prije pravomoćnosti presude, podsjetimo, protestirali su i Zadrani, ali i brojne osobe iz državne vlasti, zbog čega su se najavljivale i promjene u kaznenom zakonu.

Zatvoren slučaj zbog prijetnje

Nakon toga obitelj teško ozlijeđene mlade Zadranke više se nije oglašavala u javnosti i tek su razočarani svime i uplašeni poručili da razmišljaju o selidbi iz Zadra. U međuvremenu Darko Kovačević Daruvarac ponovno je završio u zatvoru, ali je ubrzo i pušten.

Nakon što je prijavljen zbog prijetnje, prijava je povučena pa je Daruvarac pušten iz zatvora. Tada je novinarima izjavljivao da mu je sve namješteno kako bi ga se vratilo u zatvor pa je preko svog odvjetnika i on podnio kaznenu prijavu protiv mladića s kojim se bio sukobio u jednom zadarskom kafiću. Nakon povlačenja prijave taj je slučaj zatvoren.

Pogledajte i video: Daruvarac izašao iz istražnog zatvora

Komentara 35

K1
kazablanka 149
18:57 02.05.2019.

Tip se neće smiriti dok nekog ne ubije. A onda će biti tko, kako, zašto. Treba ga maknuti sa slobode pod hitno jer za to već ima hrpa osnova.

DD
dr dragon
19:36 02.05.2019.

Koja je ovo svinjarija od krivosudja!? Odbiješ alko test i puste te bez ikakva problema

PR
prajdali100
19:45 02.05.2019.

Neće taj tip slomiti vrat.To je rezervirano za pristojne i trijezne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije