Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SILOM ŽELI VAN

Daruvarac je dobio dijete i želi izaći iz zatvora, kazna mu je smanjena, a tužio je i svoju žrtvu

Darko Kovačević Daruvarac
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/4
08.08.2020.
u 17:46

Budući da je u istražnom zatvoru proveo sedam mjeseci, a to mu se uračunava u izdržavanje kazne i da mu je kazna smanjena za tri mjeseca, u zatvoru mora provesti ukupno tri godine i tri mjeseca, odnosno još dvije godine i tri mjeseca

U srijedu će se navršiti godina dana od odlaska Darka Kovačevića Daruvarca na izdržavanje četverogodišnje zatvorske kazne zbog premlaćivanja bivše djevojke prije dvije godine.

Kaznu izdržava u kaznionici u Glini, a ona mu je već smanjena za tri mjeseca dok ga njegov odvjetnik Boris Radman pokušava osloboditi i prije isteka zatvorske kazne.

Budući da je u istražnom zatvoru proveo sedam mjeseci, a to mu se uračunava u izdržavanje kazne i da mu je kazna smanjena za tri mjeseca, u zatvoru mora provesti ukupno tri godine i tri mjeseca, odnosno još dvije godine i tri mjeseca.

Odvjetnik Radman za Slobodnu Dalmaciju potvrdio je kako je u ime Kovačevića pokrenuo niz postupaka za obnovu kaznenog postupka te podnio nekoliko tužbi i kaznenih prijava. Većina zahtjeva za obnovu kaznenog postupka za sada je odbijena, samo je jedan uvažen, dok se odluke Ustavnog i Vrhovnog suda na podnesene tužbe još uvijek čekaju.

VIDEO Darko Kovačević Daruvarac priveden na ispitivanje

Podnio je i kaznenu prijavu protiv svoje 20-godišnje žrtve zbog navodno lažnog svjedočenja i iskaza koji je dala na sudu. Tijekom sudskog postupka, ali i nakon izlaska iz istražnog zatvora, Kovačević je tvrdio da bivšoj djevojci nije glavom udarao u umivaonik i da je sve to bila njezina izmišljotina kako bi mu "napakirala".

Osim toga, Kovačević je preko svog odvjetnika podnio zahtjev za nepravu obnovu kaznenog postupka i smanjenje kazne jer je nakon odlaska u zatvor postao otac. Suprotno uobičajenoj praksi, Općinski sud u Zadru mu je 8. lipnja ove godine odbio zahtjev za smanjenje kazne zbog očinstva maloljetnog djeteta uz obrazloženje da je neosnovan. Ali nakon uložene žalbe Županijski sud mu je kaznu ipak smanjio za tri mjeseca.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
18:37 08.08.2020.

Iskreno se nadam da će ostati dok nije odgulio i posljednju sekundu ove male kazne koju je dobio.

LA
laurasarajan
20:10 08.08.2020.

Treba ostati što dulje u zatvoru zato što je digao ruku a žensko dijete. Smeće od čovjeka

Avatar Glina74
Glina74
07:26 09.08.2020.

zatvoriti takove nasilnike obnoviti Goli Otok i onda baciti ključ u more

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije