Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odvjetnik obitelji

'Obitelj i dalje ima policijsku zaštitu. Daruvarac će na slobodi ostati najmanje godinu dana'

Darko Kovačević Daruvarac
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/16
10.02.2019.
u 11:27

Daruvarcu su vraćeni svi osobni dokumenti i može se slobodno kretati unutar i izvan granica Republike Hrvatske

Darko Kovačević Daruvarac napustio je zatvor nakon što je istekao maksimalni pritvor za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i prijetnji 18-godišnjoj Zadranki. Iako osuđen na pet godina zatvora Daruvarac je slobodan do pravomoćnosti presude, nema više zabranu prilaska žrtvi i može napustiti zemlju. Obitelj žrtve ogorčena presudom je najavila odlazak iz Zadra. 

Kovačević je pokušavajući izbjeći novinare promašio taksi, rekao je da ostaje u Zadru do pravomoćnosti presude. "Neću bježati", rekao je kratko novinarima nakon izlaska. Prema procjenama sa suda do pravomoćnosti će proteći najmanje nekoliko mjeseci.

"Nemam komentara", rekla je  za 24 sata majka pretučene djevojke. Na pitanje kako je, odgovorila je: "Nisam dobro". 

"Što da vam kažem? Ne mogu komentirati", dodala je majka na pitanje kako joj je kći.

Pogledajte video: Izlazak Daruvarca iz istražnog zatvora (snimio Frane Šarić)

"Mediji su napravili jedan dobar posao i to jer ste senzibilizirali prava žrtve. To je značajan iskorak. Usput ste otkrili nešto što nije tajna, a to je da ni ove zakonske postupke nije moguće prema zakonskim rješenjima završiti nit u šest, sedam mjeseci. Zašto su takva, drugo je pitanje.", rekao je odvjetnik obitelji pretučena Zadranke o puštanju Daruvarca, Milan Petričić.

"Bojim se da je ova odluka prvostupanjskog suda u skladu sa zakonom", rekao je.

"One imaju zaštitu policijsku i imat će je dok traje postupak. Subjektivan osjećaj straha je ovdje opravdan i razumljiv", rekao je odvjetnik na pitanje novinara o strahu obitelji.

"Razmišljaju u odlasku iz Zadra", potvrdio je odvjetnik. Rekao je novinarima da će Kovačević na slobodi ostati najmanje godinu dana.

Video: Odvjetnik obitelji pretučena Zadranke o puštanju Daruvarca, Milan Petričić

Podsjetimo, Darko Kovačević Daruvarac na Općinskom sudu u Zadru 10. siječnja proglašen je krivim za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G. i nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora. Po zakonu do pravomoćnosti presude u pritvoru može ostati najviše mjesec dana, odnosno šestinu istražnoga zatvora, a to istječe 10. veljače. 

Video: Prosvjed u Zadru zbog puštanja Daruvarca

Nakon što je u srijedu, 6. veljače obitelj njegove žrtve primila prijetnje preko društvenih mreža, Općinsko državno odvjetništvo ponovno je zatražilo određivanje mjera opreza - zabranu napuštanja boravišta, obvezno javljanje državnom tijelu, zabranu približavanja i uspostavljanja veze sa žrtvom te privremeno oduzimanje putnih isprava.

Policija je za prijetnje osumnjičila 17-godišnjaka i nije utvrdila njegova povezanost s Daruvarcem.

Vijeće je zaključilo kako se Kovačeviću ne mogu odrediti nikakve mjere budući da mu istječe istražni zatvor u maksimalnom trajanju. Klarendić je objasnio da mjere opreza sud može izreći kao zamjenu za istražni zatvor, a ovdje istječe maksimalni istražni zatvor.

Kad izađe, bit će mu vraćeni svi osobni dokumenti i moći će se slobodno kretati unutar i izvan granica Republike Hrvatske.

Pogledajte video: Daruvarac dolazi na suđenje

Komentara 73

BH
Bunjevac=Hrvat
09:07 10.02.2019.

Kakvo je ovo vrijeme,ova država i ova politika u kojima svake vijesti na radiju i TV počinju s "Daruvarcem"?Mediji kumuju bolesnom društvenom ozračju.A prave "političke psine" su duboko zakopane u nepoznatost.Postajući konzumenti ovakvih manipulativnih medija mase postaju zombiji kojima je isprogramirano kakav će vrijednosni sustav imati i kako će razmišljati.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
09:22 10.02.2019.

Novinari su gore zlo od ovog monstruma! Što mu dajete toliku pozornost?

Avatar Optimyst
Optimyst
09:55 10.02.2019.

Pomahnitali mediji koji rade zvijezde od psihičkih bolesnika ,pomahnitalo "pravosuđe" koje ih pušta na slobodu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije