Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA SRETAN BOŽIĆ

Darovi za djecu izuzeti su od ovrhe

jadranka kosor, gornji kneginec (1)
Marko Jurinec/PIXSELL
01.12.2011.
u 14:26

NHS je još 17. studenog tražio da se dar za djecu do 15 godina, kakav mnoge tvrtke isplaćuju zaposlenicima uoči Sv. Nikole i Božića (obično u neoporezivu iznosu od 600 kuna) uvrsti u kategoriju primanja izuzetih od ovrhe

Neoporezivi iznos primljen po osnovi dara za djecu također spada u rodiljske i roditeljske novčane potpore koje su prema Ovršnom zakonu izuzete od ovrha, navodi premijerka Jadranka Kosor u svom dopisu Nezavisnim hrvatskim sindikatima.

NHS je još 17. studenog tražio da se dar za djecu do 15 godina, kakav mnoge tvrtke isplaćuju zaposlenicima uoči Sv. Nikole i Božića (obično u neoporezivu iznosu od 600 kuna) uvrsti u kategoriju primanja izuzetih od ovrhe. Ovrhe su, naime, sve češće pa nerijetko "sjednu" i na primanja na koja ne bi smjela. Međutim, ta su primanja već izuzeta u članku 91. točka 9, tumači premijerka. Prema tom tumačenju, nijedna ovrha ne smije "pojesti" dar za djecu koji je poslodavac isplatio svom zaposleniku.

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:05 01.12.2011.

. .da nije i to ukradeno.....tko zna . . Tako su vodili i državu - kao svoje vlasništvo,na zatvorenim sjednicama. . Ako se nešto ozbiljno nakon izbora ne poduzme protiv te korumpirane mafije Hrvatske uskoro neće biti. . .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije