Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porast

Luka Vukovar pretovarila 48.000 tona tereta više nego lani

Luka Vukovar
24.08.2017.
u 23:46

Zbog niskih vodostaja Save i Drave u vukovarskoj luci danas se vršio i pretovar specijalnih eko modula koje je izradila tvrtka Đuro Đaković iz Slavonskoga Broda

U prvih osam mjeseci tekuće godine Luka Vukovar pretovarila je 160.000 tona raznih tereta što je za 48.000 tona više u odnosu na isti period prošle godine.

- Glavni razlog tome činjenica je što su vodostaji Save i Drave niski te je onemogućena plovidba tim rijekama. Kako je Luka Vukovar jedina hrvatska riječna luka plovna tijekom cijele godine ti tereti završili su u Vukovaru, rekao je voditelj općeg i pravnog odjela Luke Vukovar Darko Vicković.

Prema ranijim planovima tijekom ove godine planiran je pretovar oko 300.000 tona raznih tereta ali je i sada neizvjesno hoće li se plan ostvariti ili će čak biti i premašen. Jedan od razloga tome je i što se ne zna što donose mjeseci pred nama. Vicković je pojasnio kako je radi leda plovidba tijekom siječnja i veljače bila onemogućena kao i da se sada ponovno najavljuju nove suše što bi u konačnici moglo značiti i rasterećenja nosivosti brodova. I dalje se najviše pretovaraju željezo, žica i staro željezo.

Zbog niskih vodostaja Save i Drave u vukovarskoj luci danas se vršio i pretovar specijalnih eko modula koje je izradila tvrtka Đuro Đaković iz Slavonskoga Broda, a koji plove za Veliku Britaniju gdje će biti dio tehnologije za zbrinjavanje otpada. Radi se o 12 eko modula od kojih je svaki težak oko 75 tona. U vukovarskoj luci završio je i ugalj koji je trebao biti istovaren u luci brčko ali nije radi niskoga vodostaja.

- Ta plovnost je naša velika prednost. Isto tako imamo i svu potrebnu tehnologiju i dizalice tako da naš trenutni kapacitet iznosi oko 1,5 milijuna tona tereta godišnje, rekao je Vicković.

Komentara 1

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
23:57 24.08.2017.

Koliko bi se tek robe pretovorilo da je lučki kapetan ostao haški intimus naših nevinih viteških robijaša čika Šljivančanin..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije