Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požalio se

Darko Mladić: Mom ocu u Haagu krše osnovna ljudska prava

Ratko Mladić
Foto: ICTY
10.11.2013.
u 08:45

On tvrdi kako ni tužiteljstvo ni sud nemaju ni jednu pisanu ni fono naredbu koja može potvrditi da je njegov otac naredio neki zločin što je djelomice točno, ali zaboravlja svjedočenja njegovih podčinjenih pa i obavještajnog časnika Vojske republike Srpske

Darko Mladić, sin Ratka Mladića kojemu sude u Haagu za ratne zločine među kojima i za genocid, požalio se beogradskim Večernjim novostima kako njegovom ocu na haaškom sudu "krše osnovna ljudska prava, prije svega pravo na pravično suđenje" i tvrdi kako će Mladićeva obrana opovrći "neke od najstrašnijih optužbi".

- Primjerice američki diplomat, savjetnik Unprofora u Bosni, nedavno je posvjedočio da su muslimani u Sarajevu tijekom takozvane blokade imali i do 70.000 vojnika dok su Srbi koji su ih držali u okruženju na početku rata imali 17.000 a na kraju 15.000. Obrana je dokazala i da je srpska strana gađala preko 1.000 vojnih ciljeva u Sarajevu koji su postojali - tvrdi Darko Mladić, ali ne spominje svjedočenja pripadnika međunarodnih promatrača u Sarajevu i stranih novinara koji su pratili ratna događanja u BiH i Sarajevu i koji su govorili o izravnoj odgovornosti Mladića za topničke sve napade na civilne ciljeve jer, kako je posvjedočio jedan od njih, ništa se nije moglo ispaliti bez Mladića.

On tvrdi kako ni tužiteljstvo ni sud nemaju ni jednu pisanu ni fono naredbu koja može potvrditi da je njegov otac naredio neki zločin što je djelomice točno, ali zaboravlja svjedočenja njegovih podčinjenih pa i obavještajnog časnika Vojske republike Srpske na čijem je čelu bio Mladić, Ljubiša Beara osuđenog u Haagu na doživotni zatvor za genocid u Srebrenici, a koja izravno optužuju Darkovog oca.

- Mladićev sin, prije odlaska u rusku Dumu na raspravu o radu Haaškog suda kao primjer kršenja ljudskih prava njegova oca navodi da izvođenje dokaza protiv Ratka Mladića traje i dalje pet dana tjedno, iako su liječnici suda i obrane utvrdili da zbog zdravstvenog stanja nije sposoban sudjelovati u njemu više od četiri dana - pišu Novosti

Komentara 25

LE
leo46
08:54 10.11.2013.

Pa zar on nije krsio ljudska prava u Srebrenici ? Ko je opkolio Sarajevo i ubijao neduzne ljude (valjda mali zeleni)? Ko je zapoceo rat u Hr i BiH (opet mali zeleni)? Zar nevidis Darko da srbe nitko ne zeli ali srbi se stalno negdje guraju i namecu , jadni vi !

GO
golo
09:35 10.11.2013.

opet ovi isto

BA
balic
09:26 10.11.2013.

Nek Darko Mladic kaze zasto se njegov otac skrivao godinama?.. Sto se njegova zdravlja tice ,meni izgleda zdraviji nego kod njegova uhicenja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije