Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR GOSPODARSTVA

Darko Horvat: Nizozemska je pokazivala interes za Uljanik

Darko Horvat
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
10.01.2019.
u 10:56

Iako je Horvat ranije izjavio kako postoji interes nizozemskih brodogradilišta Damen i Royal IHC za zajedničku ponudu za Uljanik, ta brodogradilišta su kasnije to opovrgla.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u četvrtak je ustvrdio da su vođeni razgovori s nizozemskim brodogradilištima Damen i Royal IHC oko Uljanika, a kako će se u konačnici vidjeti hoće li ona iskazati svoju ponudu. Na konstataciju novinara da su jučer kontaktirali oba ta brodogradilišta i da im je iz njih rečeno da nemaju baš nikakav interes za hrvatska brodogradilišta, Horvat je kazao da je dobro ako su to informacije koje su dobili, no kako on već nekoliko dana potvrđuje činjenicu da je u Damen poslano pismo s informacijom da je otvoren data room.

"Prema mojim informacijama, koje tijekom jučerašnjeg dana imam od Uprave Uljanika, oni se još uvijek nisu pojavili u data roomu", izjavio je Horvat novinarima uoči sjednice Vlade.

Naime, iako je Horvat ranije izjavio kako postoji interes nizozemskih brodogradilišta Damen i Royal IHC za zajedničku ponudu za Uljanik, ta brodogradilišta su kasnije to opovrgla. Horvat napominje da su u data roomu trenutno dva potencijalna partnera i dodaje kako je siguran da će do 18. siječnja biti barem još jedan.

Ustvrdio je da su s predstavnicima Damena i Royal IHC-a vođeni razgovori o održavani kontakti te kako je IHC na stol stavio čak tri varijante za koje je bio zainteresiran. Podsjetio je i da Royal IHC ima registriranu tvrtku u Rijeci, gdje radi gotovo 50-ak ljudi koji su "na ovaj ili onaj način potekli iz 3. maja".

"Hoće li u konačnici iskaza tih interesa biti, bit ćemo sigurni zaključno sa 18.-im, a tvrdim odgovorno i siguran sam da ćemo do 25.-og imati dvije ozbiljne ponude i za brodogradnju u Rijeci i onu u Puli", poručio je Horvat. 

Na pitanje novinara znači li to da nizozemska brodogradilišta lažu kada kažu da nemaju nikakav interes, Horvat kao potvrdu da je interesa bilo navodi "silne sastanke koji su se dogodili". Poručio je da je s obzirom na situaciju u brodogradilištima u Puli i Rijeci trenutno vrlo teško išta prejudicirati i prognozirati, no i poručio novinarima da budu sigurni kako svi potencijalni partneri Uljanika "jako dobro prate" što rade mediji.

"Volio bih da su informacije koje im dajete provjerene i točne, tako da, ako nam već ne želite olakšati, barem ne otežavate komunikaciju s partnerima", poručio je Horvat.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar babas
babas
17:11 10.01.2019.

Uljanik je zajednički projekt IDSa i HDZa, treba ga eliminirati i napraviti marinu i hotele. HDZ je godinama gledao kako IDS svjesno razvaljuje Uljanik,a da nije ni prstom maknuo da to zaustavi. Sada pričaju bajke o nekim navodnim investitorima,a jedva čekaju da ga eliminiraju i preuzmu zemljište koje će IDS prenamjeniti u turističke svrhe. Vukovi siti,a ovce u Njemačku i Irsku!

BA
bambi
11:14 10.01.2019.

daj vise ne lazi hrvate,,vec si pokazao da je tebi i tvojima u vladi jedini interes zastitit koncara i omogucit mu koristenje zemljista u kompletu na koje je bacio oko a koje mu je obecao i jakovcic i miletic ii "ekipa" bivse uprave uljanika,,zapravonajzanimljivije je to da dorh nije pronasao bas nista nezakonito u lopovluku oko uljanika,,ili oko "posudbe" pola milijarde od 3.maja,,.glavno da vi svaki dan "hranite " hrvate svojim izmisljotinama,,a drzava ce placat nasim novcem i dalje jamstva i kredite pokradeno od strane bivse uprave i ids-ovih "struktura",cestitam!!

DU
Deleted user
11:04 10.01.2019.

I ti si pokazivao interes za službu u JNA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije