Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Horvat:

'Do kraja godine oformit ćemo poseban fond s preko 500 milijuna eura'

Darko Horvat
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
31.03.2016.
u 14:43

Horvat je rekao i kako će poduzetnicima do 2020. godine biti na raspolaganju preko 1,5 milijardi kuna pod daleko jednostavnijim uvjetima

Tijekom današnjeg posjeta Vukovaru ministar obrta i poduzetništva Darko Horvat, koji je tom prilikom posjetio i tek otvoreni pogon za proizvodnju gajbica, najavio je kako u dogledno vrijeme neće trebati HBOR-ovi krediti.

- Do kraja godine oformit ćemo poseban fond koji će raspolagati s preko 500 milijuna eura, a koji će poduzetnici moći koristiti kada ne budu imali vlastitu akumulaciju da bi pokrenuti projekt finiširali, istakao je Horvat koji je najavio i otvaranje niza novih natječaja s znatno pojednostavljenom procedurom. Kazao je i kako će poduzetnicima do 2020. godine biti na raspolaganju preko 1,5 milijardi kuna pod daleko jednostavnijim uvjetima.

- Financijski instrumenti potrebni za osiguranje završetka projekata stvorit će se kao financijska obveza tek prilikom potpisivanja ugovora. Svi oni koji u nekoj od faza, a neće ih biti šest nego tri, neće zadovoljiti postavljene uvjete neće morati imati nikakvih dodatnih troškova do trenutka dok se kroz fizibilnost ne ocjeni da je projekt izgledan i pripremi ugovor. U nekoliko dana do potpisivanja ugovora poduzetnik će morati dokazati da raspolaže sa djelom sredstava koja osiguravaju završetak projekta, pojasnio je Horvat.

Komentirajući otvaranje pogona u Vukovaru, koji je sufinanciran i sredstvima iz EU fondova, Horvat je rekao kako ne trebamo ići po pamet izvan Hrvatske jer i ovdje imamo dovoljno educiranih konzultanata čija znanja treba iskoristiti a ide ugraditi u zajednička nacionalna pravila. Najavio je i kako će njegov savjetnik u ministarstvu, za oblast investicija i infrastrukture, uskoro postati poznati vinkovački poduzetnik Petar Šimić.

>> Orešković u Vukovaru položio vijence na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata

Komentara 2

OK
okus
03:58 01.04.2016.

Da ako mozak dolazi iz adezeja... inače je kila kolko ono reče pokojni Franc???

OK
okus
04:00 01.04.2016.

Kam bute investirali kad sve rasprodate?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije