Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK HSLS-a U 'NEDJELJOM U 2'

Darinko Kosor: Već tri godine govorim da Bandić loše vodi Zagreb

Darinko Kosor
Franjo Lepan/24sata
06.12.2009.
u 14:20

Definitivno će pobjeda Bandića na predsjedničkim izborima biti spas za njega, dodao je Kosor, istaknuvši da bi za Hrvatsku najveća tragedija bila da upravo Milan Bandić postane novi predsjednik.

- Već tri godine govorim o tome da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegovi pročelnici vode loše grad Zagreb. Katastrofalno vode Zagrebački holding, koji će 800 milijuna kuna završiti u minusu, rekao je novi predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u emisiji Nedjeljom u dva.

Govoreći o krizi vlasti u Zagrebu, Kosor je istaknuo da će ukoliko Bandić pobjedi na predsjedničkim izborima, u Zagrebu biti izbori za gradonačelnika, a ukoliko Bandić ne postane novi predsjednik da će se održati izbori za zagrebačku Skupštinu. Da bi se stanje u Holdingu popravilo, Kosor je dao tri prijedloga: otpuštanje dijela zaposlenika Holdinga, ukidanje svakogodišnjeg 6-postotnog rasta plaća preostalim zaposlenicima te ukidanje besplatnog korištenja ZET-a.

>>Zagrebački holding pred bankrotom

- Definitivno će pobjeda Bandića na predsjedničkim izborima biti spas za njega, dodao je Kosor. Komentirajući izgradnju sportskog objekta Arene Zagreb, novi predsjednik HSLS-a je rekao da nam je sportski gledano trebala izgradnja Arene, ali ne i iz gospodarskog aspekta.

Iduća godina teža od ove
Godina 2010. će biti teža nego ova. Neće biti oporavka, a bit će više otkaza. Rebalans državnog proračuna će sigurno ići već 1. travnja. Čeka nas teška godina, prognozirao je Darinko Kosor.

Ne odobrava Vladin način izrade državnog proračuna, jer kako kaže "prvo se zadaje rashodovna pa onda prihodovna strana".

- Mi kao HSLS ne možemo bitno na to utjecati. Nemoćni smo u toj situaciji. Ja nisam osoba koja će samo zato što sam predsjednik HSLS-a inzistirati da izađemo iz Vlade i koalicije. Apsolutno podržavam što radi premijerka Jadranka Kosor. U njezinom mandatu u samo tri mjeseca su se otvorile neke afere što se nije dogodilo za vrijeme mandata Ive Sanadera. S druge strane nisam sretan što ima toliko afera u državi - istaknuo je Kosor. Uvjeren je da će kriminal i korupcija srušiti Vladu ako se nešto ne promijeni.

Premijerka Kosor se treba rješiti tereta
- Primarna mi je funkcija da se bavim svojom strankom, mi nemamo konkretan resor i ne možemo realizirati programe HSLS-a, odgovorio je Kosor na pittanje zašto ne želi ući u Vladu.

- Na mjestu Đurđe Adlešič (bivše predsjednice HSLS-a op.a) ne bi prihvatio ministarsko mjesto bez portfelja - otkrio je Kosor.

-Ako se rješiš tereta uvijek je lakše, odgovorio je Kosor na pitanje treba li ministar Božidar Kalmeta podnijeti ostavku zbog afere u Hrvatskim autocestama. Istaknuo je da traži njegovu političku odgovornost. - Što se prije Jadranka Kosor bude rješavala tih tereta, to će biti bolje za nju i cijelu Vladu, rekao je prvi čovjek HSLS-a.

Tragično bi bilo da Bandić bude predsjednik
– Ne pada mi na pamet biti na bilo kakvim državnim funkcijama dok rejting stranke ne poraste na 7 – 8 posto. Zadnjih godina HSLS je prestao jasno i glasno iznositi svoje liberalne stavove. Dosadašnje vodstvo nije se htjelo nikome zamjerati. Išlo se linijom manjeg otpora – izjavio je Kosor otkrivši da je prvih milijun eura, kao privatni poduzetnik, zaradio prije 35. godine.

Ocijenivši vladavinu predsjednika Mesića s – 4, Kosor je o predsjedničkim izborima izjavio: – Loše bi bilo da budući predsjednik bude paralelni premijer. Ne bi bilo dobro da imamo lošijeg predsjednika od predsjednika zemalja u okruženju. Volio bih da dobijemo mješavinu slovensko-srpskog predsjednika. A bila bi tragedija da Bandić postane predsjednik države jer ga znam budući da sam s njim radio. 

Komentara 79

MO
momak23
22:18 06.12.2009.

zagreb je ostavio u dugovima kao i holding koji je pred stečajem i sada je u trci za predsjedničkim imunitetom..

DO
doktorica
09:18 07.12.2009.

Treba ukinuti HOLDING.

PO
Ponosnamojaje
16:11 06.12.2009.

nepijem duso pusim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije