Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napokon samostalni

Darinko Kosor: HSLS ostaje u koalicijama na lokalnoj razini

kosor
Patrik Macek/PIXSELL
13.07.2010.
u 20:37

- Kao dio koalicije nismo mogli realizirati nijedan svoj prijedlog. Po prvi put smo slobodni bez obzira na posljedice - izjavio je Kosor.

KOPRIVNICA - Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor za današnjeg posjeta Koprivnici osvrnuo se na izlazak svoje stranke iz vladajuće koalicije.

- Kao dio koalicije nismo mogli realizirati nijedan svoj prijedlog te smo zbog toga, bez obzira na određene žrtve, odlučili istupiti i jačati samostalnu stranku. Po prvi put smo slobodni bez obzira na posljedice - izjavio je Kosor. Prema njegovim riječima, stranku će na nacionalnoj razini napustiti svega desetak ljudi, među kojima i Đurđa Adlešič koja, smatra, ima puno mogućnosti, a ponude koje dobiva samo su pohvalne za nju.

Lokalni ogranci stranaka ipak neće slijediti primjer svoje središnjice, nego će u gradovima i županijama u kojima koaliraju s HDZ-om i HSS-om zadržati postojeća partnerstva. Ipak, HSLS na nacionalnoj razini u skorije vrijeme ne namjerava sklapati nove koalicijske sporazume.

- Upravo smo izašli iz koalicije ne da uđemo u novu, već da budemo samostalna stranka - kazao je, napomenuvši kako ipak još ništa nije gotovo. Kosor smatra kako prijevremeni parlamentarni izbori nisu izgledni, ali upozoravi i kako će kraj godine biti vrlo težak zbog rebalansa proračuna i donošenja novog za 2011. godinu, pri čemu će morati biti napravljeni bolni rezovi.

Osvrnuo se i na novo državno zaduženje, kazavši da je taj novac već potrošen , te kako on služi isključivo za servisiranje već postojećih kredita. Smatra kako će svako novo zaduživanje dodatno opteretiti i građane i Vladu koja prebacuje odgovornost za buduća vremena.

Ključne riječi

Komentara 13

JS
ja sam gladan
21:11 13.07.2010.

Nedaju se lokalci iz svojih fotelja. A ovaj jadnik ne kuži da će biti na kraju žrtvovan od kopuna, Zokija zvanog \"Nemogusjeditusaborujermebolejaja\"i istarskog mogula zvanog \"Istrajemojajasamcar\". Davorko,Davorko mi znamo da bu teško,ali to nije razlog da ti zbrišeš.

PG
praseca gripa
22:03 13.07.2010.

Mene ovo neodoljivo podsjeca na onu narodnu: BIT POSTEN I .....! Je li to uopce moguce,shvatit ce ovaj politicki diletant kad bude prekasno.

PG
praseca gripa
10:03 14.07.2010.

Evo,ovo je skolski primjer kako jedna politicka stranka unistava sama sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije