Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U IŠČEKIVANJU SUDSKE ODLUKE

Đapić: Osuđujemo samu činjenicu sudovanja o pjesmi 'Bojna Čavoglave' i pozivamo narod na neposluh

Anto Đapić
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
21.02.2020.
u 12:05

Sama činjenica da Visoki prekršajni sud presuđuje o simbolici oslobodilačkog Domovinskog rata izravno je priznanje potpunog sloma temeljnih vrijednosti na kojima je obnovljena i obranjena današnja Republika Hrvatska, smatra čelnik stranke Desno

Odjel za javni red i mir Visokog prekršajnog suda donijet će danas (petak) konačnu odluku o eventualnoj dozvoli ili zabrani korištenja pozdrava “Za dom spremni” u pjesmi “Čavoglave” Marka Perkovića Thompsona. Te će se odluke morati držati i ostali suci, budući da će ona biti obvezujuća, podsjećaju u stranci Desno.

– Sama činjenica da Visoki prekršajni sud presuđuje o simbolici oslobodilačkog Domovinskog rata izravno je priznanje potpunog sloma temeljnih vrijednosti na kojima je obnovljena i obranjena današnja Republika Hrvatska i jasna poruka hrvatskom narodu da je današnja država dovedena konzistentnim državnim politikama nakon 2000.godine u suprotnost sa svojim narodnim izvorištima – smatra Anto Đapić, čelnik stranke Desno.

– Nesrazmjer državnih i društvenih vrijednosti, koji s jedne strane realsocijalističku komunističko-jugoslavensku simboliku predstavlja u Rijeci kao hrvatsku kulturnu poruku Europi usprkos službenom prijeziru i osudi te simbolike od Europe, a s druge strane ista ta država presuđuje o prihvatljivosti pjesme Boja Čavoglave, s kojom se branila Hrvatska i sama narav europske slobode, čini zastrašujuću raspuklinu između države danas i hrvatskog naroda. To ne može dobro završiti. Mi u DESNO izričito osuđujemo samu činjenicu sudovanja o pjesmi Bojna Čavoglave Marka Perkovića Thompsona i pozivamo hrvatski narod na neposluh i otpor samoj toj činjenici, pri čemu držimo da država čije pravosuđe postaje instrument poraženih snaga u pokušaju zatirana simbolike hrvatske pobjede javno šalje poruku o svome posrnuću i svojoj nenarodnosti – poručio je Đapić nadalje.

Njih ne zanima, nastavio je, presuda suda u ovome slučaju.

– Jer ne možemo prihvatiti bilo kakvu dvojbenost simbolike našega oslobodilačkog rata i slavnoga HOS-a, jer državu i sud koji se usudio na ovakav način suprotstaviti svome narodu i temeljnim vrijednostima na kojima je hrvatski narod uspostavio tu državu, ne možemo poštovati, ne možemo držati svojom, ne možemo braniti, a moramo odmah mijenjati i vratiti korijenima. Nije vrijeme zgražanja i čekanja, vrijeme je otpora toj zastrašujućoj činjenici – zaključio je Đapić.

Video: Predsjednički izbori: Anto Đapić u studiju Večernjeg TV

Ključne riječi

Komentara 15

ZL
Zlatniivan
13:12 21.02.2020.

Tomsonove pjesme su duh Hrvatskog naroda a Dušu Hrvata nitko ne može ubiti! Rođen spreman.

DU
Deleted user
12:40 21.02.2020.

Znamo kako je završio svaki režim koji se okomio na Hrvate i domoljublje. Strpljen, spašen.

KR
krnjeli47
13:15 21.02.2020.

Neče dobro završiti dok su na vlasti KOMUNJARE .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije