Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZEO I ZASTOR ZA TUŠ

Oglasio se liječnik iz bolnice koji je dao otkaz i pokupio sav namještaj iz ureda

KBC Osijek
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
1/3
27.09.2019.
u 21:02

Predstojnik Zavoda za radiologiju KBC-a Osijek Tamer Salha nakon što je dao otkaz, doslovno je ispraznio svoj ured

Revoltiran što su se kolege pobunile protiv njega, zbog čega je zamoljen i da dadne ostavku, predstojnik Zavoda za radiologiju KBC-a Osijek Tamer Salha dao je otkaz i ispraznio ured, ali doslovno – počupao je čak i fotelje i zastore za tuš kabinu iz svoga ureda!

Po stvari je došao kamiončićem očeve tvrtke Pestrid, navečer oko 22 sata. Riječ je, kako kažu u bolnici, o njegovom vlastitom namještu, kojim je ranije zamijenio dotrajali bolnički namještaj. Kako bilo, kada je sutradan došao na posao, njegov nasljednik doc.dr. Franjo Katić doslovce nije imao gdje sjesti.

Naime, čak 15 od ukupno 22 specijalista Zavoda za radiologiju od ravnatelja je KBC-a doc.dr. Željka Zubčića nedavno pismeno zatražilo smjenu predstojnika Salhe. Zaprijetili su otkazima ukoliko ga ne razriješi. Na 33 stranice pritužbi, prozvali su Salhu i za zlostavljanje na radnome mjestu te, primjerice, uskraćivanje prava na pauze i slobodne dane. Poslali su pismo na devet adresa, pa tako i u Ministarstvo zdravstva te je već reagirao i ministar Milan Kujundžić.

Zubčić i Salha su, inače, vjenčani kumovi, no nakon pobune ravnatelj je ipak zamolio predstojnika da preda ostavku. Ogorčeni Salha dao je čak i otkaz, a prije odlaska zamolio je ravnatelja da mu dopusti da kamiončićem izveze stvari. Ušao je u bolnički krug noću, a odnio je kutnu garnituru, fotelje, stol, krevet i zastore za tuš kabinu.

Salha je Zavod za radiologiju preuzeo prije dvije i pol godine, a međuljudski odnosni vrlo su brzo narušeni.

On je preko elektronske pošte odgovorio na optužbe svojih kolega.

– Kao profesionalac, prvenstveno liječnik, ne želim komentirati medijske napise. Svoju profesionalnu karijeru izgradio sam na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju koju volim i smisao je mojeg stručnog i znanstvenog rada. Osobne stvari odnio sam uz prethodnu najavu i odobrenje Ravnatelja. Svi ostali dijelovi teksta vezano uz objave na drugim portalima dio su netočnih i izmišljenih izjava onih koji su izjavu davali ili potpisnika objavljenog članka. Odluku o otkazu nisam donio ishitreno niti nepromišljeno, već trezveno i nakon dovoljno vremena promišljanja. Za sve ostalo izuzimam se od daljnjeg komentiranja – stoji u izjavi koju nam je poslao dr. Salha.

Odgovor iz Ravnateljstva KBC-a Osijek danas nismo dobili.

Komentara 67

Avatar HILARIUS FELIX
HILARIUS FELIX
16:29 27.09.2019.

"Riječ je, kako kažu u bolnici, o njegovom vlastitom namještu" Slučaj riješen.

DO
doktorica
16:29 27.09.2019.

pa namještaj je bio njegov,on ga je kupio.

UM
Umjereni
16:45 27.09.2019.

Čemu ovakav naslov, ako je čovjek sam donio svoj namještaj i zamijenio dotrajali bolnički??? Sad će opet biti pola komentara ovdje od likova koji ne znaju dalje od naslova, kako se radi o bolesnom čovjeku. Novinarstvo nam je stvarno u banani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije