Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove okolnosti

Djevojka kojoj je prijatelj dao drogu bila je teško bolesna. Policija istražuje sve mogućnosti

Hitna pomoć
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
16.06.2019.
u 15:13

Prema tvrdnjama zadarske policije djevojka je bila teško bolesna, a točan uzrok njezine smrti još uvijek se ne zna

Tragično je preminula prošlog petka 20-godišnja studentica u jednom zadarskom podstanarskom stanu. Njezin prijatelj koji je, iako joj je pozlilo dva dana ranije, tek u petak pozvao policiju je uhićen i kazneno prijavljen.

Kazneno gonjen bit će i diler koji mu je dan ranije prodao marihuanu, a koju je ovaj dao studentici. No, studentica je prema tvrdnjama iz zadarske policije bila i bolesna i obrada ovog tragičnog slučaja će se nastaviti.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 22-godišnjak 12. lipnja 2019. u podstanarskom stanu u Zadru dao 20-godišnjoj hrvatskoj državljanki drogu na uživanje od čega je ona preminula 14. lipnja 2019., kao i da joj nije pružio pomoć iako je oštećenici pozlilo.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je odrediti istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela - priopćili su iz zadarskog državnog odvjetništva.

- Krim istraživanjem je pak, kako doznajemo iz zadarske policije, utvrđeno da je 22-godišnjak tog popodneva kupio drogu marihuanu od 21-godišnjaka, koju je potom dao na uživanje djevojci.

- Dva su dana boravili u 22-godišnjakovom podstanarskom stanu u Zadru, gdje je pokojnoj u četvrtak ujutro pozlilo, a 22-godišnjak nije zvao HMP sve do petka kada je pokojna izgubila svijest. Prema našim informacijama iz bolnice ona je bila ozbiljno bolesna, a od čega je točno preminula mi još uvijek ne znamo i to će se utvrditi vještačenjem. Također tek treba utvrditi je li njezin prijatelj znao da ona ima zdravstvenih problema - rekli su nam iz zadarske policije.

U bolnici nismo uspjeli dobiti potvdu ovu informacije. U stanu, kako doznajemo, stanuje i 24-godišnjak koji nema veze s ovim događajem, a kod njega je pronađena manja količina marihuane i slijedi mu optužni prijedlog.

- Protiv 22-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog omogućavanja uživanja droge i nepružanja pomoći. Po nalogu suca istrage pretragom stana kod 21-godišnjaka je pak pronađeno oko 27 grama marihuane namjenjene prodaji, digitalna vaga i manji novčani iznos - rekao nam je šef krima PU Zadarske Bore Mršić.

Inače, također u stanu 21-godišnjaka zatečen je i njegov prijatelj u posjedu manje količine marihuane, a isto tako neposredno prije ulaska u stan zatečen još jedan 22godišnjak koji je upravo od 21-godišnjaka kupio manju količinu marihuane.

- Protiv 21- godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog prodaje i posjedovanja droge namjenjene preprodaji - zaključio je Mršić.

Zlatko Mateša o politici, Tuđmanu i ekonomiji, o svoja tri braka i o kliničkoj smrti koju je preživio

Ključne riječi

Komentara 17

ZA
zagabria1
16:21 16.06.2019.

Zašto prijava samo protiv dilera. Zašto ne i protiv sudaca i policije koji sve znaju koji dilaju i ne diraju ih. Čemu da produžavamo ovu farsu kada svi znamo kako stoje stvari na ovom jadnom balkanu

Avatar Matija22
Matija22
17:58 16.06.2019.

prestanite gluposti pisat da nitko nije umro od marihuane, srčani bolesnici mogu umrijet od te droge

JM
ja-ma
16:16 16.06.2019.

E,pa ako je bila srčani ili neurološki bolesnik vjerujem da je mogla umrijeti od marihuane kada je meni i još tri frendice,prije 30 godina pozlilo od jednog jointa(na sve četiri jedan!).Dvije su odmah otišle kući,a ja i još jedna se nismo ustale sa stolice bar 5 sati.Nismo mogle jer nismo imale ravnoteže.Nismo uzele ništa drugo.Samo smo se kreveljile i cerekale,okus običnog soka i vode je bio promijenjen,nismo mogle jesti,a ispred nas je bio odojak.Jedva sam došla kući.Užas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije