Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trodnevno čekanje

Danski teretni brod sa 108 migranata može pristati na Siciliju

Migranti iz Libije
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
26.06.2018.
u 07:15

Danska ministrica za useljeništvo i integraciju Inger Stjoberg rekla je u ponedjeljak da će poslati pismo Matteu Salviniju, talijanskom ministru unutarnjih poslova, i zamoliti ga da poduzme mjere kako migranti ne bi ostali na brodu

Danski teretni brod Alexander Maersk sa 108 migranata spašenih u petak u libijskim vodama, napokon je u ponedjeljak navečer dobio dozvolu da uplovi u Pozzalo, nakon trodnevnog čekanja ispred te luke na jugu Sicilije, javlja France Presse.

Danski teretni brod je malo poslije 23.00 sata po srednjoeuropskom vremenu počeo uplovljavati u luku uz pomoć tegljača. U petak ujutro je promijenio rutu kako bi pritekao u pomoć 113 ljudi u libijskim vodama. U subotu se na Siciliji s njega iskrcalo pet osoba, četvero djece i trudnica.

Danska ministrica za useljeništvo i integraciju Inger Stjoberg rekla je u ponedjeljak da će poslati pismo Matteu Salviniju, talijanskom ministru unutarnjih poslova, i zamoliti ga da poduzme mjere kako migranti ne bi ostali na brodu.

Salvini koji je i potpredsjednik vlade i čelnik krajnje desne Lige, opetovao je u ponedjeljak da više neće dopuštati da humanitarni brodovi nevladinih organizacija koji spašavaju migrante pristaju u talijanskim lukama. Brodovima talijanske obalne straže dopušta se pak pristajanje tako da se spašeni migranti mogu iskrcati.

Ovo je ipak prvi put da trgovački brod od kojeg je talijanska obalna straža zatražila da intervenira kako bi pomogao migrantima, stoji poslije ispred luke u očekivanju uputa talijanskih pomorskih vlasti.

Migranti iz Libije
1/28
Ključne riječi

Komentara 1

NE
nevjerujženikojalaže
10:23 26.06.2018.

odmah sve u zračnu luku i pravac danska, na račun danske, naravno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije