Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loša mjera
Povratak na članak

Danska uvela kontrolu granica s Njemačkom i Švedskom

Vlada desnog centra tvrdi da tako želi smanjiti kriminal

Komentari 22

OB
-obrisani-
11:13 05.07.2011.

dosta je i trajalo....

VL
KA
kampanel
10:26 05.07.2011.

Danska ukida schengen,Italija inzistira na istoj mjeri,Merkel i Cameron izjavljuju kako je multikulti projekt proapo,nizozemska želi deportirati sve istočnoeuropljene prvenstveno poljake koji ne znaju nizozemski jezik. Zar je to ono što nama propovijedaju Vandoreen,propagandni spotovi i more birokratčića koji gledaju samo svoju guzicu?

VL
TV
tvrdi
10:26 05.07.2011.

Svaka čast Danci. Tako se ponaša odgovorna vlast koja drži do svoje države. A taj sljam koji je došao kod vas lijepo u zrakoplov i noga u guzicu od kuda su došli. Dugo vam je i trebalo. Vi ste prvi zabili čavao u lijes tamnice naroda zvana EU sada su na redu Grci.

VL
TV
tvrdi
10:31 05.07.2011.

Ko mi je udijelio minus nije svjestan realiteta ili se pravi blesav. Guske u magli.

VL
KT
Karika Tura
10:32 05.07.2011.

Multikulti je propao projekt za Euniju zbog neoliberalnih gluposti i nadnacionalnih popisa želja poduprijetih neokolonizacijom i pljačkom diljem svijeta. Projekt se pretvorio se u suprotnonost. Sada Kina kolonizira a Europa u dekadenciji propada.

VL
OB
-obrisani-
10:33 05.07.2011.

puca unija po svim šavovima... dok mi uđemo od cijele unije ostat će još samo kvote za proizvodnju...

VL
LO
lojtra
10:47 05.07.2011.

Ideja europske unije je plemenita i čovjekoljubna ideja koju su mnogi u prošlosti pokušali ostvariti, zbog europske političke konfiguracije uglavnom - na silu, što naravno - nije išlo dobro. Da bi europska unija uspjela ona mora prvenstveno biti u vlasti europskih država i naroda jer ova - korporacijska varijanta traje samo za vremena dok se komu - isplati. Zato i zastupam stajalište da se nama nije žuriti u ikakve unije dok se oni \"malo ne srede\" pa da vidimo...

VL
DU
Deleted user
10:49 05.07.2011.

Propao je Sovjetski savez, propala juga, zašto nebi propala i EU? To je sve isto samo drugi nazivi. Mediji su pisali, ako platimo u EU 1 EUR dobiti ćemo 3 EUR-a natrag. To je krivo, ako platimo 1 EUR, dobitii ćemo 0,30 EUR natrag. Uvijek moraš znati tko si. Naši neposobni političari su izgubili potpuno orijentaciju! Kad vrate granice mi ćemo ući u EU. Nama treba sređeno društvo i zdrava privreda. Za zdravu privredu treba raditi.

VL
ZV
zeleni vlak
11:09 05.07.2011.

Nakon samo 20 godina srljamo opet u neku zajednicu koja je na očigled pred raspadom. , umjesto da se uhvatimo posla i napravimo si malu Švicarsku.

VL
NO
normalac
11:16 05.07.2011.

EU je vrlo dobar projekt koji nema alternative! Europske zemlje moraju najtješnjije surađivati ako žele biti kakav-takav igrač na svjetskoj ekonomsko-političkoj sceni. EU je plemenito zamišljen projekt jer uključuje solidarno pomaganje slabo razvijenim zemljama poput naše Hrvatske, Bugarske, Poljske pa i jedne Grčke. Pogledajte Poljsku koju je EU pretvorila u ekonomskog tigra! Ta ista Poljska prije dvadeset godina bila je jedna ruševina. EU ima svojim mana - prije svega zbog čisto političkih razloga. Naime, demokracija koja sada vlada u Europi na vlast dovodi sve i sva i eto problema. Treba težiti odabiru pametnih, poštenih i sposobnih političara tipa Helmuta Kohla. Sve naravno ovisi o pametnom izboru političara. Ako se prepustimo nekakvom desničarenju (dobro, Hrvatska niti nije u EU), pa rasuđujemo kao prije 100 godina tada EU nije za takve zemlje. Eto Danske, razvijena zemlja koja ima nekakvu desnicu na vlasti. Njihov izbor. Samo se nitko ne pita kakve su to političare birali prije koji nisu sprječili razloge, a zbog kojih sada desnica divlja po Danskoj i sramoti Europu po svijetu. EU mora imati mehanizme i za te devijacije.

VL
OB
-obrisani-
11:57 05.07.2011.

migracije naroda sa juga i istoka ka zapadu i severu su neminovne.,.....sve i da dignu zid oko svojih drzava, kretanje naroda nece spreciti, mozda ga samo malo otezaju....uvek su varvari bili ti koji su sahranjivali velike i stare civilizacije, nema razloga da ne bude i danas.....

VL
VI
VisAVis2
11:51 05.07.2011.

Ja sam protiv EU! Protiv sam i pedera, pa neću stoga glasati za HNS/SDP jer se bojim da ću onda morati pod prisilom ići sudjelovati u pederskim paradama! Mene zanima desnica. Zanima me tko bira one EU dužnosnike, odakle se oni stvaraju. Ako je desnica na vlasti u državama članicama onda je za očekivati i da u EU bude desnica na vlasti. To znači da nije problem u Danskoj i njenim granicama. Naime, ja očekujem da EU desnica zatvori granice Europe za sve tuđince i ostale. To su pokušali sa tim Šengenom, ali ljevica nas ludi te lupeta kako od šume ne bi vidjeli drveće. Oni žele sjediti na dvije stolice. E Danski primjer pokazuje kako je to nemoguće. Balon se ispuhne na jednoj maloj rupici...

VL
JO
jojojoj
11:54 05.07.2011.

počelo je s fijaskom oko priključenja bugarske i rumunjske, nastavilo se s problemima oko ratifikacije lisabonskog sporazuma u parlamentima, a možda najveća prepreka će biti manjak konsenzusa oko rješavanja grčkih, irskih i portugalskih problema. sve mi se čini da nećemoo dočekati tu sredinu 2013. po svemu sudeći - i bolje!

VL
JO
jojojoj
11:58 05.07.2011.

poljsku nitko nije \"pretvorio\" u eu tigra. prije svega je to rezultat pametne POLJSKE politike, posebno privatizacije i odlučivanja o prioritetima. dok smo mi gradili autoceste, uništavali industriju prodavajući tvornice za 1 kunu i politički prodavali inu, plivu i druge bisere, oni su razvijali industriju i pazili kome što prodaju.

VL
OB
-obrisani-
12:06 05.07.2011.

poljska je bila u najpovoljnijem polozaju od svih tranzicionih zemalja do danas....ako se ne varam, u poljsku je upumpano putem donacija i zelenih investicija koliko je u sve ostale zemlje tranzicije zajedno...

VL
RE
@rea
12:49 05.07.2011.

Riječ je o carinskoj kontroli, roba i teret prvenstveno, ne o klasičnoj graničnoj kontroli.

VL
LO
lojtra
13:01 05.07.2011.

Ma ne, to je zapravo \"nikakva\" kontrola što u osnovi informaciju o nekakvim graničnim kontrolama čini netočnom. Isto tako nije točno ovo što piše današnji \"blic\": Holandija je došla u sukob sa EU svojom najavom da će građane Poljske ii drugih istočnoevropskih zemalja članica Unije deportovati ako ne mogu da nađu posao. Pored toga, vlada u Hagu namerava i da uskrati državne beneficije svim imigrantima koji ne govore holandski.

VL
FY
Fuck you Mother Fucker
13:30 05.07.2011.

Ideja europske unije je plemenita i čovjekoljubna ideja ------------------------------------------------------ IDEJA juznoslavenske unije je plemenita i čovjekoljubna IDEJA, druga je stvar sad sto IDEJA i PRAKSA su dijametralno suprotne, pa je IDEJA super, a PRAKSA uzasna. Kao i u slucaju juznoslavenskee unije, tako i u slucaju europske unije, one ne mogu funkcionirati dobro sa clanicama u kojima su velike razlike u razvijenosti. Ne samo da su zakinuti bogati, nego su i iskoristavani siromasni. Jednostavno, EU je osudjena na neuspjeh, to je bilo jasno kad je Slobodan Milosevic dosao na vlast u Srbiji.

VL
BO
bomba
13:47 05.07.2011.

Ne može europi biti uzor SAD i njihovo uređenje država u jednu uniju. Europa je napravila SAD i zato je nelogično da se radi na tome da i Europa bude kao SAD. SAD je skup ljudi koji je emigrirao izz cijelog svijeta što ekonomski što politički a i što su vidjeli idu drugi odo i ja. Tamo je jedan zajednički i oficialni jezik u europi priča tko što hoće i u zakonu su svi ravnopravni. nema tu ravnopravnosti vidjeli smo po zakonu Jugoslavije da su svi ravnopravni a u praksi je nešto drugo. EU će živjeti dok kako se u narodu kaže ima gibanice kad nestane gibanice onda će biti opasno biti europljanin kao što je opasno bilo biti jugoslaven dok je bilo gibanice, a dok je bilo gibanice bili su na vlasti.

VL
BO
bomba
13:49 05.07.2011.

Ispravka kao što je opasno bilo biti jugoslaven dok je bilo gibanice ne dok je bilo već kad je nestalo. ispričavam se.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.