Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi u Europi

Danska ukida televizijsku pretplatu

Televizija
Foto: Thinkstock
05.04.2018.
u 17:49

Danskla vlada desnog centra i njezin saveznik, nacionalistička Narodna stranka kažu da je pretplata previsoka i da nacionalne televizije moraju početi svoje programe početi prikazivati preko interneta

Danska će biti prva europska zemlja koja će ukinuti televizijsku pretplatu, nakon što je vlada osigurala potporu za prijedlog koji uključuje 20 posto manje proračunskih prihoda za javnu televiziju i radio DR.

Ukidanje pretplate dolazi u vrijeme promjena u korištenju modernih medija, kada sve veću popularnost postižu usluge poput Netflixa i HBO-a.

Danskla vlada desnog centra i njezin saveznik, nacionalistička Narodna stranka kažu da je pretplata previsoka i da nacionalne televizije moraju početi svoje programe početi prikazivati preko interneta.

Svako dansko kućanstvo godišnje plaća 2527 kruna (416 dolara) za javnu televiziju, najgledaniju u zemlji.

Pretplata će se postupno ukidati u  idućih pet godina, počevši od  1. siječnja 2019., a javna televizija i radio će se umjesto pretplatom financirati porezima.

Švicarska je na referendumu u ožujku odlučila zadržati pretplatu.

Komentara 9

IV
ivan968
19:10 05.04.2018.

Nikad mi nece biti jasno zasto moramo placati nesto sto ne gledam odnosno ne koristim

HR
hr76
18:15 05.04.2018.

Jedino ispravno! Ukinuti pod hitno i u Hrvatskoj!

RE
reborn
20:22 05.04.2018.

Strašno! Desničari i nacionalisti razaraju dobro uhodani sustav "oblikovanja mišljenja" i "informiranja probranim činjenicama"! Ovo će jadne Dance vratiti u neka davna vremena kada je novinarstvo zaista bilo potraga za istinom... Hoće li slična sudbina pogoditi Yutel (hoću reći HRT)?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije