Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG RIJETKIH NUSPOJAVA

Danska trajno prestaje s uporabom cjepiva AstraZenece

Cijepljenje
Foto: Joan Gosa/XINHUA/PIXSELL
1/2
14.04.2021.
u 13:53

Vijest je u srijedu objavilo više danskih medija koji se pozivaju na neimenovane izvore

Danska će u potpunosti prestati s primjenom cjepiva AstraZenece protiv COVID-19 zbog moguće uzročno-posljedične veze između tog cjepiva i stvaranja krvnih ugrušaka, piše u srijedu više danskih medija koji se pozivaju na neimenovane izvore. Zbog odluke o prestanku korištenja tog cjepiva program cijepljenja u Danskoj kasnit će nekoliko tjedana, javila je televizija TV 2.

Europska agencija za lijekove (EMA) prošli tjedan objavila je da je utvrđena moguća veza između spomenutog cjepiva i stvaranja krvnih ugrušaka u rijetkim slučajevima, ali da je rizik umiranja od COVID-19 "daleko veći" nego rizik od umiranja zbog rijetkih nuspojava lijeka.

Danska je 11. ožujka privremeno obustavila cijepljenje cjepivom AstraZenece protiv COVID-19 nakon izvješća o slučajevima stvaranja krvnih ugrušaka, od kojih je tada jedan bio zabilježen u zemlji. Također je stavila "na čekanje" i cjepivo proizvođača Johnson&Johnson zbog istog razloga.

 

>> VIDEO Plenković, Beroš i Jandroković se cijepili AstraZenecom

Ključne riječi

Komentara 24

KA
Kakodane
14:14 14.04.2021.

Onoga dana, kada na svijetu ne bude niti jedno gladno dijete, počet ću vjerovati bankama, farmaciji, raznim fondacijama, interesnim skupinama...

LU
Ludwik
14:01 14.04.2021.

Dakle, vrijeme je da se i ovdje polako pozdravimo sa komentatorima koji su se cijepili sa AstraZenecom... Bilo nam je drago čitati vaše konentare...

ZP
Zabranjen pristup
13:56 14.04.2021.

bolje da pitaju direktoricu ili direktora EMAe (kazu zensko je ali izgleda kao musko) koliko je love dobila od farmaceuta. poznato je da je bivsa lobiistica istih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije