Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premlaćivanje Zadranke

Daruvarac je kriv, dobio je pet godina zatvora

Zadar: Darko Kovačević Daruvarac za brutalno premlaćivanje djevojke dobio pet godina zatvora
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/22
10.01.2019.
u 12:03

Daruvarac je osuđen na 4 godine i 6 mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu i 10 mjeseci za prijetnju, za što je odmjerena jedinstvena kazna zatvora od 5 godina

Na općinskom sudu u Zadru Darku Kovačeviću Daruvarcu izrečena je jedinstvena kazna od 5 godina zatvora za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i prijetnju 18-godišnjoj Zadranki.

Daruvarac je osuđen na 4 godine i 6 mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu i 10 mjeseci za prijetnju, za što je odmjerena jedinstvena kazna zatvora za 5 godina. 

Zadar: Darko Kovačević Daruvarac za brutalno premlaćivanje djevojke dobio pet godina zatvora
1/16

Sutkinja je dopustila samo televizijskim kućama nazočnost na izricanju presude. 

Pogledajte video snimljen nakon izricanja presude:

Daruvarac je jučer promijenio stajalište o krivnji i priznao sve za što je optužen.

– Ne očekujem ništa – rekao je Daruvarac prošavši jutros pokraj novinara.

Pogledajte video:

– Očekujem pravdu – rekla je majka oštećene Zadranke prilikom dolaska na sud.

Podsjetimo, u lipnju prošle godine brutalno je premlatio djevojku u kafiću Chill out u Zadru, a na uvodnom ročištu pokušao se pravdati neuračunljivošću zbog konzumacije alkohola i steroida.

DORH je, podsjetimo, za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i prijetnju mladoj Zadranki tražio kaznu od pet i pol godina za Daruvarca. Nakon šest mjeseci postupka pušten je uz burne proteste javnosti da se brani sa slobode. Promjenom odvjetnika i na suđenju kod nove sutkinje Daruvarac je priznao krivnju.

Svi su svjedoci ispitani, a oštećena jučer novinarima nije htjela komentirati tijek suđenja. 

Komentara 78

DU
Deleted user
08:49 10.01.2019.

Što se to promijenilo u stanju spisa da je presuda sada moguća nakon jednog ročišta, a prije nije i nakon 30-ak? Je li u ovoj državi sudi sud i sudac ili javnost?

TH
than
12:10 10.01.2019.

Ovo je bilo ekspresno za naše pravosuđe koje zna predmete zavlačiti i desetke godina pa više vremena provedu u pritvoru nego što dobiju kaznu. Izgleda da se može kada se želi, odnosno kada političari umješaju prste.

PH
Petarstijena-HR
10:39 10.01.2019.

Javnost traži protektorat EU nad pravosuđem, te smjenu kompletne sudske hijerarhije od čistačice do predsjednika Vrhovnog suda! Ovakvo pravosuđe nema smisao postojanja i treba ga temeljito pročistiti, organizirat i kadrove dovest iz vani koji će to sve provesti !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije