Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica vns-a

Plenković: Milanović se složio da napad ispred Banskih dvora ima elemente terorizma

Zagreb: Andrej Plenkoivć dao izjavu medijima
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/15
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.11.2020.
u 18:26

Sjednica je trajala gotovo četiri sata

U Vladi je završila sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost koja je počela u 14 sati. Trajala je gotovo četiri sata. Premijer Andrej Plenković uputio se u središnjicu HDZ-a gdje će se održati sastanak Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke. I predsjednik Zoran Milanović napustio je Banske dvore.

Prije ulaska u središnjicu HDZ-a, Plenković je komentirao sjednicu VNS-a.

"Dan nakon održavanja unutarstranačkih izbora održat ćemo sjednicu s ciljem rezimiranja jučerašnjeg dana. Oko 65 tisuća članova izašlo je na izbore", kazao je Plenković. "Raspravit ćemo aktualni tjedan u Saboru", dodao je. "Sutra ujutro ćemo održati sastanak sa svim županima o situaciji oko koronavirusa", dodao je.

Video: Andrej Plenković dao izjavu o održanoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost

"U međuvremenu je objavljeno priopćenje koje reflektira sve točke koje su raspravljene. Raspravljena je situacija koja se odnosi na radikalizaciju u društvu. Osuđen je napad na Banske dvore i konstatirano je i to konsenzusom da je riječ o djelu s obilježjima terorizma. Raspravljeno je i da se moraju poduzeti mjere. Konstatirali smo suglasje oko položaja Hrvata u BiH", kazao je premijer o sjednici VNS-a. Božinović je predstavio aktulano stanje o koronavirusu.

"To je bila rasprava nas 12 ili 13. Drugih tema van toga nije bilo. Što se tiče dnevnog reda donijeli smo ovo priopćenje", kazao je premijer.

Na pitanje je li bilo primjedbi Milanovića oko mjera i je li se pričalo o aktiviranju članka 17. Ustava, Plenković je rekao: "To samo vi koji niste bili tamo mislite da je to bila tema". Na pitanje je li se predsjednik Milanović složio da napad na Banske dvore ima elemente terorizma, Plenković je rekao da je i dodao da je zato to i naglasio.

"Bio je sjajan sastanak, nismo se rukovali tu smo mi konzistentni", kazao je Plenković na novinarsko pitanje kakva je bila atmosfera.

Nakon što je završila sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost objavljeno je priopćenje. Više o tome možete pročitati OVDJE.

 

 

Komentara 32

Avatar Krabat
Krabat
18:43 23.11.2020.

Višesatne sjednice neće promjeniti stav ljudi prema kompletnoj vladi

JP
josip.pivar11
17:18 23.11.2020.

Pa ovi političari su kao djeca. Otvoreni prozori će pripomoći da se gluposti lakše raziđu. Znači maske ipak ne pomažu.

PL
Planer
16:53 23.11.2020.

Jel pupovac dao zeleno svjetlo Andreju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije