Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKOPAN NA LOVRINCU

Više stotina ljudi na posljednjem ispraćaju Vladimira Matijanića

Split: Posljednji ispraćaj novinara Vladimira Matijanića na groblju Lovrinac
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/16
11.08.2022.
u 16:10

Na posljednji ispraćaj za prerano preminulog novinara Vladimira Matijanića u Splitu došlo je više stotina ljudi

Novinar Vladimir Matijanić pokopan je u četvrtak na splitskom gradskom groblju Lovrinac, a uz obitelj i prijatelje ispratili su ga brojni kolege, novinari raznih redakcija i političari.

Matijanić je kao novinar otkrio brojne afere,  bio je jedan od najboljih hrvatskih istraživačkih novinara i analitičara.

Karijeru je započeo u Slobodnoj Dalmaciji, nastavio u tjedniku Feral Tribune, pa ponovno u Slobodnoj Dalmaciji, a zadnjih godina radio je na portalu Index. Autor je knjige "Kerum i propadanje Splita" i dobitnik nagrade HND-a Marija Jurić Zagorka za internetsko novinarstvo. 

11.08.2022., Split - Posljednji ispracaj novinara Vladimira Matijanica na splitskom groblju Lovrinac. Boris Dezulovic i Andrea Topic Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Umro je 5. kolovoza od posljedica covida, što je izazvalo veliku pažnju javnosti nakon što je njegova partnerica Andrea Topić objavila da mu liječnici u splitskoj bolnici i hitna pomoć nisu željeli pomoći iako je imao niz komorbiditeta. Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdile okolnosti njegove smrti.

Na sprovodu su bili, među ostalima, gradonačelnik Splita Ivica Puljak, dogradonačelnik Bojan Ivošević, saborski zastupnici Arsen Bauk i Sandra Benčić, supetarska gradonačelnica Ivana Marković, te bivša ravnateljica Drame HNK Split Marina Vujčić.

Također i zamjenica Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) Rene Laura, vodstvo splitskog SDP- a, novinarka HRT- a i predsjednica Europske federacije novinara Maja Sever, novinari Indexa, predstavnici HND-a. Nakon izlaska iz mrtvačnice lijes je bio popraćen pljeskom.Poslijepodne će se u splitskom HNK održati komemoracija.

11.08.2022., Split - Posljednji ispracaj novinara Vladimira Matijanica na splitskom groblju Lovrinac. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Podsjetimo, slučaj nesretno preminulog novinara Vladimira Matijanića podignuo je veliku prašinu u javnosti nakon što je objavljeno da su on i njegova djevojka više puta zvali splitski KBC i hitnu kako bi upozorili na njegovo loše stanje. Prema navodima Matijanićeve životne partnerice Andree Topić, hitna je došla i pregledala Matijevića 5. kolovoza. Sat vremena kasnije opet su zvali, međutim, Matijaniću više nije bilo spasa. Državno odvjetništvo najavilo je da će provesti izvide vezane uz taj slučaj nakon što je podignuta kaznena prijava. 

Osim toga provodi se istraga i u splitskom KBC-u

 

Komentara 36

Avatar Zavratnica
Zavratnica
13:21 11.08.2022.

Toliko tekstova o njegovoj smrti, a čuo za tog novinara samo kad je vrijeđao preminulog Tuđmana.

MK
MKinkognito60
16:58 11.08.2022.

Zanimljivo kako se subjektivni osjećaj nepravde diže na vrh nacionalne nepravde. Nije se cijepljen jer mu je kao doktorica tako rekla, doktorica tvrdi suprotno, znači gospodin se odlučio tako. Inače što se tiče subjektivnosti koja je objavljena ima za cijeli roman. Problem je zapravo on je naš (lijevi) a svi ostali su njihovi. Zanima me kako nitko ne nabraja uspjehe hitne i liječnika u slučajevima koji graniče sa čudom. Upravo taj novinar i hrpa piskarala su "bolji" dijagnostičari i liječnici od onih koji su studirali 5 godina na fakultetu pa još toliko stažirali za specijalizaciju. Usput piskarala nisu studirali ni dana i glavni izvor informacijama su im teoretičari zavjera. Pa sad neka mi brišu komentar, upravo radi neobjektivnih vijesti-komentara neću platiti pretplatu jer će me netko brisati ja ću mu za to plaćat.

KU
kuglanje
17:15 11.08.2022.

Nažalost, i pogreb se koristi u politička okupljanja, tipično za netolerantne ljevičare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije