Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ali ljetu nije kraj

Danas paklene vrućine, a onda nam stiže promjena: Moguće jako nevrijeme, pijavice i jak vjetar

Iako je u Dubrovniku iznimna vrućina turisti hrabro obilaze gradske znamenitosti
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
18.08.2022.
u 07:38

Petak će nekome donijeti olakšanje, ali i mjestimice intenzivne pljuskove, grmljavine, moguće i nevrijeme, na Jadranu nevere, pijavice i jak vjetar

Danas će biti pretežno sunčano i vruće. Prema večeri sa zapada naoblačenje, a navečer te osobito u noći na petak ponajprije u Istri i na sjevernom Jadranu kiša i grmljavina, lokalno moguće i izraženiji pljuskovi. Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu umjereno, na sjevernom dijelu i pojačano jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

DHMZ izdao je upozorenja zbog velikih vrućina. 

Foto: DHMZ

"Tijekom većinom sunčanog četvrtka temperatura će ponegdje na kopnu biti i viša od 35 °C. Osim vrućine, nekima i sparine, jugozapadnjak i jugo pogoršavat će biometeorološke prilike te biti uvod u nestabilan, promjenjiv i većinom manje topli petak, koji će nekome donijeti olakšanje, ali i mjestimice intenzivne pljuskove, grmljavine, moguće i nevrijeme, na Jadranu nevere, pijavice i jak vjetar. Planirate li biti na moru - obavezno pratite prognoze i upozorenja Pomorskog meteorološkog centra DHMZ-a.

S ovom promjenom vremena ljetu još nije kraj, posebice ne na Jadranu, gdje će noći i dalje biti tople, a dani uglavnom vrući i sunčani, uz povremeno umjeren sjeverozapadnjak i buru. Manje toplo i nestabilnije bit će u većini unutrašnjosti, osobito na najoblačnijem istoku", prognozirala je dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a za HRT.

Video: Superjahta njemačkog milijardera usidrena je kod otoka Kakana

Ključne riječi

Komentara 5

LE
LeonardoGoldman
09:17 18.08.2022.

Gdje su to ‘paklene’ vrućine? U Sahari? Temperature su u skladu sa godisnjim dobom, a senzacije ostavite za jesen.

RA
RadagastovBrat
09:08 18.08.2022.

Ima li kakvih vijesti o ozonskom omotaču, kiselim kišama i smogu? To su bile svojedobno bile glavne babaroge

GE
geler203
08:09 18.08.2022.

Već sam htio pitati kada će ta najavljivana "žuta kiša"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije