Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utvrđivanje osnovanosti

Sud optužnicu u aferi HEP-DIOKI vratio na optužno vijeće

Sanader i Ježić dolaze na sud
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/9
19.01.2018.
u 10:25

Obzirom na današnju odluku suda optužno vijeće će utvrđivati je li optužnica protiv Sanadera i Ježića u novonastalim okolnostima osnovana.

Sud je danas optužnicu u Aferi HEP-DIOKI vratio ponovo na optužno vijeće, kako bi se odlučilo je li optužnica osnovana. Riječ je o postupku u kojem su optuženi Ivo Sander i Robert Ježić dok je njihov suoptuženik Ivan Mravak umro prošle godine. 

Obzirom na to Sanaderova obrana je na prošlom pripremnom ročištu tražila da se optužnica protiv Sanadera odbaci smatrajući da je Mravkov iskaz jedino što ga je teretilo. Obzirom na današnju odluku suda optužno vijeće će utvrđivati je li optužnica protiv Sanadera i Ježića u novonastalim okolnostima osnovana. 

Riječ je o optužnici koja je podignuta 2012. godine, a Sanader se tereti da je naložio Mravku da Ježićevoj tvrtki DIOKI HEP isporuči struju po nižim cijenama od tržišnih s čime je proračun oštećen za 4 milijuna kuna

U veljači bi moglo početi ponovljeno suđenje za aferu Hypo. Taj je spis dodijeljen sutkinji Jasni Galešić, dok će aferu Ina – MOL suditi Maja Štampar Stipić. Spisi su dodijeljeni novim sutkinjama nakon što je sudac Ratko Šćekić, koji je imao te spise, nedavno imenovan sucem Vrhovnog suda. 

Komentara 2

NO
nogogaz
09:37 19.01.2018.

ak je bia titov najmlađi general, titoist, komunist i general njegove voljene JNA prvi otac HDZa i Hrvatske, Ivo je drugi... a odma blizu evo i Todorićevog Iveka!

AN
antonelić
14:32 19.01.2018.

evo sada se vidi da je dotur ivo nevin ... tj. krunski svjedok mravak umro ... još samo da umre optuženik i kradeze će biti čist tj. katarziran ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije