Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Kovačević

Daruvarcu ukinut istražni zatvor: U subotu novi prosvjed protiv pravosuđa

Darko Kovačević Daruvarac
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
08.02.2019.
u 16:29

Daruvarac, koji je nepravomoćno osuđen na pet godina zbog premlaćivanja djevojke, u nedjelju izlazi na slobodu

Općinski sud u Zadru odbio je prijedlog zadarskog tužiteljstva za novim mjerama opreza Darku Kovačeviću Daruvarcu (31). Daruvarcu se ukida istražni zatvor u kojem je bio nakon nepravomoćne presude za premlaćivanje djevojke (18) u lipnju prošle godine. Daruvarac izlazi na slobodu u nedjelju, 10. veljače, a u subotu se najavljuje prosvjed protiv pravosuđa.

Denis Klarendić, glasnogovornik zadarskog suda novinarima je dao izjavu o odluci kojom je odbijen zahtjev odvjetnika Darka Kovačevića o izuzeću Izvanraspravnog vijeća Općinskog suda u Zadru, predsjednice Općinskog suda u Zadru Ane Mišlov, te predsjednika Županijskog suda u Zadru Borisa Babića.

>>Glasnogovornik suda Denis Klarendić o Daruvarčevoj presudi

Ukinute su mu i mjere opreza, a tužiteljstvo je zatražilo i nove mjere. Kovačevićev odvjetnik Boris Radman, za 24sata je kazao kako je pitanje o Daruvarčeveom približavanju žrtvi i izlasku iz zemlje, deplasirano.

- On se javno ispričao žrtvi, i preko novina i direktno njoj na raspravi -  kazao je Radman.

Glasnogovornik zadarskog suda jučer je rekao kako bi pravomoćna odluka u ovom slučaju mogla biti donesena kroz par mjeseci.

- Koliko će trajati, teško je nagađati, ovisi gdje će doći, kakva je zatrpanost županijskih sudova, ali ja realno očekujem, s obzirom na medijski značaj ovog predmeta, da će to biti kroz par mjeseci riješeno - rekao je Klarendić.

Pogledajte dolazak Daruvarca na suđenje:

Ključne riječi

Komentara 27

EM
ementalerlynx
17:24 08.02.2019.

27 g zivio sam izvan RH. Vratim se ... i ... neocekivano se dogadja, u suprotnosti sa svim normama koje su nas roditelji ucili.

Avatar Trica
Trica
16:29 08.02.2019.

Siroče mamino, toliko je dugo ležao, da je smršao cijelih 20 grama:))

OL
OldybutGoldy
16:49 08.02.2019.

Gospa Ana Mišlov, ak se toj curi nekaj desi, bum Vas i javnog tužioca koji ga nije optužil za pokušaj ubojstva, krivično prijavil. Taj, nebum da ga zovem pogrdnim imenom, je bio i ostao neuračunjivo živo biće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije