Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPANIJSKI SUD U ZAGREBU

Potvrđena prva optužnica protiv Ivice Todorića

Ivica Todorić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
17.12.2019.
u 08:43

Prema optužnici terete se da su Agrokor oštetili za milijun eura jer su jednoj tvrtki plaćali račune za usluge koje nisu obavljene. Osim Todorića, optužene su Ante Huljev, Piruška Canjuga i jedna austrijska državljanka.

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je jutros prvu optužnicu protiv Ivice Todorića kojom Županijsko državno odvjetništvo njega i još tri osobe tereti za zlouporabu položaja.

Prema optužnici terete se da su Agrokor oštetili za milijun eura jer su jednoj tvrtki plaćali račune za usluge koje nisu obavljene. Osim Todorića, optužene su Ante Huljev, Piruška Canjuga i jedna austrijska državljanka. 

Anto Nobilo, branitelj Piruške Canjuge, kazao je da je Sud kratko obrazložio svoju odluku, navevši da je onaj donji prag sumnje za potvrđivanje optužnice postoji, a da će se sve ostale nedoumice rješavati tijekom sudskog postupka. Kazao je da se nada da će suđenje početi relativno brzo te isto tako brzo biti okončano. 

Što se tiče velikog postupka u slučaju Agrokor u kojem se Todorić i više osoba terete da su koncern ošteti 1,1 milijardu kuna, istraga je u tom postupku još nije okončana. 

VIDEO: Ivica Todorić izlazi iz Remetinca


 

Komentara 17

DU
Deleted user
08:58 17.12.2019.

I kao što su brojni obrtnici svojevremeno govorili - nas "rebnu" za 1 kuglicu sladoleda bez računa, još ponosni porezni inspektori kako ih "uhvatili", a u Konzum nitko od njih ne smije ni primirisati, a kamoli da bi izveo tamo inspekcijski nadzor. I onda kad objave listu dužnika Porezne - svi se hvataju za glavu da kako su pored njih, živih i na platnom spisku, "velikani" uspjeli "natući" na milijune i milijune kn duga država, e onda slijedi lakonski odgovor da su to "kompleksni slučajevi". U ovoj državi vlada skoro pakistanska praksa - da bogati uopće ne plaćaju i ne haju za porez. Ovaj lik gore je trošio dnevno 10 tisuća eura samo na obiteljske izdatke u dvorcu koji je kupljen novcem "izvagoniranim" iz Agrokor koncerna i koji je obnovljen pod lažnom egidom da se gradi hotel. Sve je moguće kad imaš novca u Hrvatskoj, čak i ako taj novac isisivan iz gospodarskih subjekata - CD tablice su stalno pred nosom Poreznoj.

Avatar indigo25
indigo25
08:58 17.12.2019.

Pa dobro ako mu sad negdje krene suđenje možda i ima šanse da bude osuđen do 2045. taman na 100 objetnicu.

NO
Nordik
09:06 17.12.2019.

Neovisno hdz - ovo pravosuđe nam prije izbora servira na pladnju Todorića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije