Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužno vijeće

Optužnica protiv Lovrić Merzel nije potvrđena, izdvojen iskaz Željka Žužića

Marina Lovrić Merzel
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
09.07.2015.
u 14:32

Osim Marine Lovrić-Merzel, optuženo je još pet osoba te jedno trgovačko društvo, a terete se za niz koruptivnih djela

Marina Lovrić-Merzel bivša sisačko-moslavačka županica jutros je došla na zagrebački Županijski sud gdje je održano optužno vijeće na kojem se trebalo odlučivati o pravomoćnosti optužnice koju je USKOK podigao protiv nje i još šest osoba.

Optužno vijeće prihvatilo je zahtjev obrane te je iz spisa izdvojilo iskaz Željka Žužića, koji je on dao dok je bio svjedok, no u spisu je ostao njegov iskaz kojeg je dao kao optuženik. Obzirom na to, USKOK kaže da se na odluku Optuženog vijeća neće žaliti.

Za razliku od njih, obrane optuženika najavile su žalbu na odluku Optužnog vijeća jer im je odbijen zahtjev za izdvajanjem nekih drugih dokaza koje oni smatraju nezakonitim. Zbog svega toga, optužnica protiv Marine Lovrić Merzel i ostalih nije potvrđena jer o najavljenim žalbama na odluku Optužnog vijeća prvo treba odlučiti Vrhovni sud.

Branitelji Marine Lovrić-Merzel kazali su da se optužnica ne može temeljiti samo na iskazu čovjeka koji tvrdi da je nekome nešto dao. Iako izrijekom nisu spominjali ta se primjedba odnosi na Željka Žužića koji je tijekom istrage kazao da je Lovrić-Merzel dao mito kako bi tvrtka u kojoj je bio prikriveni vlasnik pobijedila na natječaju i dobila 50% udjela u Cestama Sisak.

- Bit će zanimljivo vidjeti u ime koga i za koga će se državno odvjetništvo nagađati s osobom koja je državi navodno dužna 350 milijuna kuna. Bit će ovo zanimljiv postupak - Marina Lovrić Merzel po izlasku iz suda.

>>Od 21 savjetnika Marine Lovrić-Merzel Županija traži gotovo 5,9 milijuna kuna

>>Lovrić Merzel: Borit ću se za istinu i sigurno dokazati da sam radila u skladu sa zakonima

Komentara 36

Avatar istovari
istovari
08:39 09.07.2015.

Za političare lopove uvesti šerijatski zakon.

Avatar johny21
johny21
09:30 09.07.2015.

tu je barem sve jasno...

DU
Deleted user
09:41 09.07.2015.

Ja iz partije lopov? Ma dajte, molim vas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije