Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremite kabanice i kišobrane

Danas kiša ali i snijeg u dijelu zemlje, a evo što nas čeka početkom idućeg tjedna

Snijeg u Osijeku
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
12.12.2020.
u 08:34

Podjednako će biti i početkom nedjelje, ali u njezinom drugom dijelu oborine će gotovo posvuda prestati, u mnogim se krajevima i barem djelomice razvedriti

Danas će biti oblačno, mjestimice uz rosulju ili slabu kišu, u gorskim predjelima i slab snijeg, a u Dalmaciji su mogući i pljuskovi s grmljavinom, prognoza je državnog hidrometeorološkog centra (DHMZ) za Hrvatsku. U prvom dijelu dana u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab, na većem dijelu Jadrana umjerena bura i istočni vjetar, a u južnoj Dalmaciji i jugo. Prema kraju dana bura u jačanju. Najviša temperatura zraka od 3 do 7, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva.

Na promjenjivo oblačnom Jadranu i područjima uz njega bit će mjestimične kiše, ali srećom za mnoge - rjeđe i većinom u manjim količinama nego prošlih dana. Posvuda sasvim suho neće biti ni u pretežno oblačnim, tmurnim i maglovitim sjevernim hrvatskim krajevima. Podjednako će biti i početkom nedjelje, ali u njezinom drugom dijelu oborine će gotovo posvuda prestati, u mnogim se krajevima i barem djelomice razvedriti. No, na Jadranu valja upozoriti na umjerenu i jaku buru, s lokalno olujnim udarima uglavnom na sjevernom dijelu, gdje će se zadržati i u ponedjeljak, piše glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Video: Poplava u Vrgorcu: Do mnogih kuća se više ni ne može

Početkom novoga tjedna napokon stabilnije vrijeme, pod djelovanjem anticiklone. Stoga će na Jadranu i u gorju, te u većini unutrašnjosti Istre i Dalmacije prevladavati sunčano, a po većini sjevernijih nizina maglovito i oblačno, mjestimice uz mogućnost izmaglice i rosulje, ujutro i slabog mraza. No, u ponedjeljak je velika vjerojatnost sunčanih sati gotovo posvuda, osim možda na istoku Hrvatske, prognoza je HRT-a.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
17:46 12.12.2020.

sutra dolazi kraj kiši

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije