Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDITE NA OPREZU

Danas i do kraja tjedna temperature idu do 35 stupnjeva, izdano žuto upozorenje

Vrućina
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
22.07.2019.
u 08:46

Cijeli nas tjedan očekuje sunčano i vruće vrijeme.

Danas će prevladavati sunčano i u većini krajeva vruće. U unutrašnjosti ujutro ponegdje kratkotrajna magla, a poslijepodne, uz prolazno više oblaka, lokalno je moguć poneki pljusak, uglavnom u najzapadnijim i gorskim predjelima te u unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, a na Jadranu će puhati uglavnom umjerena bura, poslijepodne i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 34 stupnja Celzijeva, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Prema Meteoalarmu, proglašeno je žuto upozorenje za južnu, srednju i sjevernu Dalmaciju te na sjeveru Hrvatske i regiji Zagreba. To znači da će vrijeme biti potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali treba biti na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Treba ostati informiran o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegavati moguće rizike.

Vrućina
1/19

Ostatak tjedna očekuje nas isto sunčano i vruće vrijeme.

- I idućih će dana na Jadranu biti sunčano i vruće. Predaha često neće biti ni tijekom vrlo toplih noći, stoga je na snazi i umjerena opasnost od toplinskog vala. U noći i ujutro puhat će povremeno umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. I na kopnu obilje sunca i ljetna vrućina, uz najvišu dnevnu temperaturu uglavnom između 30 i 35 °C. I noći će ponegdje biti tople, a najugodnije za spavanje bit će u gorju. Osvježenje će povremeno donositi umjeren sjeveroistočnjak- prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković.

Vrućina
1/3

Komentara 3

DV
dvorskaluda
08:51 22.07.2019.

Ma što znače upozorenja i napomene; ne na sunce ako ste kronični bolesnik, stariji,bla-bla...kad s posla putujem javnim gradskim prijevozom u vremenu od 15:45 do 17:00 sati - koliko mi treba do doma? Pa mogu samo izmoliti zahvalnicu za svakiki dan koji preživim obzirom na godine i boleštine.

IH
iron.hide.54966
09:31 22.07.2019.

U hrvatskoj više ništa neće biti isto.

KO
Kora
14:04 22.07.2019.

Što reći?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije