Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI SABOR

Bulj poklonio sinjsko mlijeko Plenkoviću. Maras opet napravio show

Bulj daje mlijeko Vladi
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/8
24.04.2019.
u 12:50

Nakon uskrsne stanke Vlada je na 12. sjednici počela odgovarati na pitanja zastupnika

Danas u 9 i 30 počela je 12. sjednica Hrvatskog sabora na kojoj će nakon uskrsne stanke predstavnici Vlade odgovarati na zastupnička pitanja. Rasprava prolazi relativno mirno, tek nakratko je zaiskrilo između Gordana Marasa i premijera Plenkovića te predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

UŽIVO:

12:20 – Postavilo se pitanje natječaja kojim MVEP traži "časnike za vezu" tijekom predsjedanja Hrvatske Vijećem EU, a za to volontiranje upitala je Sonja Čikotić iz Mosta: – Jeste li vidjeli da je Savjet mladih oštro osudio takav natječaj? 

Plenković joj je odgovorio da je na svom poslu u Ministarstvu vanjskih poslova imao plaću od 1300 kuna.

– Ovo je uobičajena stvar, to rade sve zemlje koje predsjedavaju Vijećem EU. I ja sam to radio i nije mi bilo teško – rekao je premijer.

Mostov Miro Bulj darovao mlijeko premijeru i vladajućima

12:00 – Peđa Grbin upitao je ministra gospodarstva Darka Horvata o stanju u Uljaniku

– Ima li Vlada plan za rješavanje situacije i koji je taj plan? – pitao je SDP-ovac.

Ministar mu je odgovorio da Vlada funkcionira sukladno zakonskim okvirima te da ima plan. Naglasio je da u Vladi žele spasiti 124 milijuna eura državnih jamstava.

Grbin je odgovorio ministru da politizira.

11:45 – HSS-ov Krešo Beljak premijeru je predvidio budućnost Ive Sanadera.

– Koliko vrijedite, vidjet ćete na sljedećim izborima. Pustite tapšanje po ramenima, tako su tapšali i Sanadera pa vidite gdje je. Tako ćete i vi završiti, vidjet ćete – odgovorio je HSS-ovac nakon što se premijer zapitao o smjeru HSS-a i njegovoj suradnji s HDZ-om na lokalnoj razini.

– Nemojte misliti da vi vladate HDZ-om. Niste vi osnivali HDZ i niste vi pobijedili na izborima. Bili ste jedini kandidat –  rekao je Beljak za kraj.

11:00 – Zastupnica Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih postavila je pitanje o migrantima i čuvanju hrvatske granice: – Što činite da rasteretite Hrvatsku te štetne politike otvorenih vrata? 

Premijer je odgovorio da je politika prema migrantima takva da se temelji na suradnji i rekao je da se na hrvatskoj granici nalazi oko šest i pol tisuća policajaca.

Premijer ignorirao Marasovo pitanje

10:25 Miro Bulj govorio je o sinjskoj mljekari koja, kako kaže, samo na papiru postoji. Na kraju je darovao to mlijeko vladajućima.

– Čije interese štitite? – upitao je Mostov zastupnik.

10:10 – Dok je premijer odgovarao Lovrinoviću, predsjednik Sabora upozorio je Marasa jer je pričao dok je premijer odgovarao, a pritom ga je premijer pogrešno nazvao Meras. Riječ je dobio Maras koji mu je odgovorio svojim sloganom za europske izbore: – My name is Maras, Gordan Maras.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Predsjednik Sabora upozorava Gordana Marasa na pogrešno izgovaranje prezimena HDZ-ova nositelja liste za europske izbore Karla Resslera.

10:05 – Pitanje je postavio Ivan Lovrinović. Zanima ga zašto aneksi ugovora o koncesiji na poljoprivrednim zemljištima nisu potpisani iako su trebali biti potpisani 1. travnja. 

9:55Gordan Maras opet je upozoren od predsjednika Sabora da će zbog vlastitog oglašavanja biti prijavljen Etičkom povjerenstvu, na što je SDP-ov zastupnik rekao samo neka ga HDZ prijavljuje. Njegovo pitanje bilo je više u formi izjave, a tek na kraju je upitao: – Je li vas sram što je 300 000 Hrvata napustilo domovinu? 

Premijer je ignorirao pitanje jer je Maras prvotno pitanje namijenio ministru Tolušiću kojeg nema na sjednici.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

9:40 – Prvo pitanje postavila je zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov koja je upitala ministricu Divjak može li se smjernicama za izradu školskih ustanova i programa obrazovanja u Vukovarsko-srijemskoj županiji predvidjeti mogućnosti poboljšanja kada je riječ o osnovnim školama s nižim standardima u pogledu broja učenika i učitelja, uvažavajući specifičnosti pojedinih područja poput indeksa razvijenosti i broja nacionalnih manjina.

Spremno je 38 pitanja i isto toliko zastupnika, a poslijepodne će uslijediti rasprava o izmjenama Zakona o međunarodnim mjerama ograničavanja.

Posljednja točka dnevnog reda današnjeg zasjedanja Mostov je prijedlog Zakona o proglašenju isključivoga gospodarskog pojasa.

Ključne riječi

Komentara 58

Avatar OPG
OPG
13:20 24.04.2019.

Mlijeko od bika, Miro pomuzao

Avatar Observer
Observer
10:28 24.04.2019.

My name is Maras, pipl mast trast as ...decko ozbiljno trenira za EU parlament !

NE
Neo001
15:34 24.04.2019.

Panj je pomuzao sinjskog bika i dokazao svoj poduzetnuički talent.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije