Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan planete Zemlje

Sisak: Na mjestu gdje je stajao stari Julius zasađena klonska sadnica hrasta lužnjaka

Dan planeta Zemlje
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
22.04.2015.
u 14:58

Riječ je o stablu koje je u Sisku raslo, u središtu grada, gotovo tri stoljeća, a srušilo se zbog nevremena u listopadu prošle godine.

Dan planete Zemlje obilježen je u Sisku sadnjom klonske sadnice spomenika prirode hrasta lužnjaka zvanog Julius.

Riječ je o stablu koje je u Sisku raslo, u središtu grada, gotovo tri stoljeća, a srušilo se zbog nevremena u listopadu prošle godine. Još 2011. godine su uzgojeni klonovi stabla u Šumarskom institutu u Jastrebarskom, a od 30-ak sadnica jedna je zasađena na mjestu gdje se nalazio stari Julius.

U prigodnom programu sudjelovali su mališani Dječjeg vrtića Sisak Stari i Dječjeg odjela sisačke knjižnice.

>> Google je danas jako znatiželjan! Provjerite o čemu se radi 

>> Za Dan planeta Zemlje bicikliralo stotinu Siščana

Komentara 1

DU
Deleted user
17:43 22.04.2015.

ma kako lipo stoji lopata drugarici gradonačelnici,... jel mi može tko reći tko je odgovoran za onaj sisački lipi ulaz u Grad.. kao u "prohujalo s vihorom"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije