Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'A onda će se čuditi'

Bernardić kritizirao predsjednicu i premijera što nisu došli u Brezovicu

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
22.06.2017.
u 14:18

Čelnik SDP-a oštro je kritizrao državni vrh koji je u Brezovicu poslao svoje izaslanike

Na svečanosti obilježavanja Dana antifašističke borbe u Brezovici bio je i predsjednik SDP-a, Davor Bernardić.

Oštro je kritizrao državni vrh koji je u Brezovicu poslao svoje izaslanike, a objavio je i objavu na svoje Facebook profilu.

- Predsjednica i premijer danas nisu imali vremena doći u Brezovicu, a onda će se čuditi što mladi crtaju kukaste križeve i viču Za dom spremni. Danas je dan kada se jasno i glasno mora slaviti antifašizam, a svi koji se danas skrivaju šalju pogrešnu poruku. Nemojte se skrivati: danas slavimo Dan antifašističke borbe, napisao je na Facebook profilu Davor Bernardić.

U Brezovici je prozvao HDZ i premijera Plenkovića.

- Da nije bilo 22. ne bi bilo 25. lipnja odnosno Dana državnosti. Počelo je s hrvatskim antifašistima koji su se borili za slobodu, jednakost i solidarnost, ali prije svega slobodu. Danas djeca iz obijesti crtaju svastike, dižu desnicu. Moramo se pitati gdje je zakazalo hrvatsko školstvo i što je to u hrvatskoj politici nejasno i što potiče ljude da to rade. Za SDP je "Za dom spremni" ustaški pozdrav. Nama, za razliku od premijera i HDZ-a ne treba povjerenstvo da bismo to konstatirali. S tim pozdravom treba otići u ladice prošlosti", kazao je Bernardić te dodao:

"Našim hrvatskim braniteljima kapa do poda. Poštujemo borce HOS-a, ali toga pozdrava se treba odreći. Važno je da je moderna, slobodna, demokratska Europa izgrađena na vrijednostima antifašizma i u Europi iza antifašizma nema upitnika, nema sramote. Ne smije biti ni u Hrvatskoj. Udaranjem temelja antifašističke borbe su udareni temelji Dana državnosti 25. lipnja. To svima u Hrvatskoj treba biti jasno=, rekao je Bernardić, a prenosi N1.

Komentara 77

MA
Marko1337
14:26 22.06.2017.

Oni poštuju i zaklinju se u titove borce koji su u miru nakon rata pobili preko milijun nedužni Hrvata na najgori krvoločni način u brojnim Jazovkama. Križnom putu, Golom otoku, kazamatama... Kakva su to čudovišta ?

MI
Mimizo
14:28 22.06.2017.

mali bero ne zna da su takozvani antifašisti 91 godine napali našu domovinu sa petokrakom na čelu i komunizam treba osuditi i zabraniti kao i fašizam i tražiti da se zabrani pozdrav za dom spremni a istovremeno ne tražiti da se zabrane simboli komunizma u najmanju ruku je zločesto ili licemjerno

Avatar kenj@c
kenj@c
14:35 22.06.2017.

ovaj bero priča više o hdz-u nego o ičim drugim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije