Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština 9. lipnja

Damiru Vanđeliću mjesto šefa Nadzornog odbora Ine

Vanđelić
26.05.2016.
u 17:08

Skupština Ine sazvana je za 9. lipnja, a na kojoj će se predložiti opoziv sadašnja tri člana Nadzornog odbora Siniše Petrovića, Željka Perića i Mladena Proštenika, koje je postavila prošla vlada 2012. godine.

Damir Vanđelić, investicijski direktor u Adrisu, a koji se je ujedno i na prethodnim izborima spominjao kao mogući premijer, ulazi na čelnu poziciju u Nadzorni odbor Ine, a s njim i članovi -  predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović koji je blizak HDZ-u i odvjetnik Dario Čehić, blizak Mostu. 

Skupština Ine sazvana je za 9. lipnja, a na kojoj će se predložiti opoziv sadašnja tri člana Nadzornog odbora Siniše Petrovića, Željka Perića i Mladena Proštenika, koje je postavila prošla vlada 2012. godine. Ministarstvo gospodarstva dalo je prijedlog za nova tri člana. Predloženi članovi NO ne mogu javno istupiti, jer ih je predložila Vlada koja će im, kažu, i dati smjernice za rad. Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi pripadaju tri mjesta i koja predlaže predsjednika, pet članova bira MOL, a jedno mjesto namijenjeno je predstavniku radnika, koje trenutačno pripada Jasni Pipunić.

>> Karamarka od većih muka s Inom spasio Cvitanov tajming

S mađarske strane u Nadzornom odboru su György Mosonyi, koji je i potpredsjednik, Szabolcs I. Ferencz, Ferenc Horváth, József Molnár i Oszkár Világi. Inače MOL u Ini ima  49,08 posto dionica, a RH 44,84 posto dionica, a među dva suvlasnika stoji još niz otvorenih pitanja, te dvije arbitraže. O otvorenim pitanjima razilaze se i HDZ i Most, pa je tako HDZ bio skloniji odustajanju od arbitraže, što Most nikako ne podržva.

Iako je bilo očekivano da će nova Vlada postaviti novi Nadzorni odbor, jasno je da i novi članovi ne mogu napravit ništa bez dogovora dva najveća dioničara. Kako nam kaže jedan od smijenjenih  članova, i 'oni su bili maksimalno konstruktivni ali kad god nesto nije odgovaralo Molu, bili smo preglasani. Jednostavno odnosi snaga u NO su takvi. ' Zato, bez obzira na članove NO, Vlada i Mol su ti koji se trebaju dogovoriti oko strateških ciljeva neovisno o sudskim i arbitražnim procesima jer oni mogu trajati dugo, a Ina nema vremena za gubiti.

Komentara 3

BA
barbarakepec
13:09 14.06.2016.

Samo nam treba još jedan kvazipremijer kao Oreskovic. Nisu ga uspjeli stavit na poziciju premijera pa ce sad opet doc na celo strateski bitne ine. odlicno. Vandelica za premijera.

BI
biatch45
13:24 14.06.2016.

Nitko se nije pitao što je sve bilo sa Milanovićevim prijateljem Petrovićem koji humanitarno pere lovu i prodaje ispite na pravnom fakultetu...fala bogu pa ga makli

K2
kritičar_2
21:23 26.05.2016.

Šta će Luka Burilović nadzirati?Pa on nije sposoban ni samog sebe nadzirati.Kupio diplomu VSS u B.Luci,a jedini poslovni"uspjeh"je ,kao direktor županjske šećerane,sve učinio da je upropasti,prodajom ratnom tajkunu Zadri iz Virovitice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije