Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispitani svi svjedoci

Damir Škaro pušten iz Remetinca, DORH nije predložio mjere opreza

Damir Škaro izašao iz istražnog zatvora
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/11
24.10.2019.
u 16:18

Tužiteljstvo je predložilo sucu istrage da ukine istražni zatvor protiv Damira Škare

Nakon dva mjeseca koje je proveo u istražnom zatvoru u Remetincu, Damir Škaro, koji je osumnjičen za silovanje i spolno uznemiravanje bivše djelatnice AK Siget, pušten je na slobodu.

Unatoč tome što su ga pred Remetincem čekali brojni novinari, Škaro je bez komentara izašao iz pritvora, sjeo u automobil i odvezao se.

Bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje iz Remetinca pušten je iz pritvora nakon što su ispitani svi predloženi svjedoci. Naime, njemu je istražni zatvor bio određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a taj uvjet za određivanje istražnog zatvora prestaje postojati u trenutku kada su svi svjedoci ispitani

"Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici 24. listopada 2019. stavilo je prijedlog za ukidanje istražnog zatvora  60-godišnjem hrvatskom državljaninu zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela iz članka 153. stavak 1. u svezi članka 152. stavak 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela iz članka 156. stavak 1. Kaznenog zakona. Budući da je istražni zatvor protiv okrivljenika bio određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a da su s danom 24. listopada 2019. ispitani svi svjedoci, prestali su razlozi za daljnju egzistenciju određenog istražnog zatvora prema okrivljeniku. Državno odvjetništvo nije predložilo mjere opreza budući da za njih nije bilo zakonskih uvjeta", priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici.

Još ranije otpala mu je točka koja se odnosila na opasnost od ponavljanja djela jer je, nakon što je završio u Remetincu, dao ostavku na mjesto čelnog čovjeka AK Siget. Prošlog tjedna ispitana je i žena koja ga je prijavila, a ona je svjedočila videolinkom.

 

Ključne riječi

Komentara 16

ST
Stipan
15:30 24.10.2019.

Glavno da kradezovci propagiraju da pravna država funkcionira .

ZB
Zoki-Bijela
17:25 24.10.2019.

Sta mu kaze jaran Muslimovic na ovo

GR
gragakarlovac
16:10 24.10.2019.

U Hrvatskoj stručnjaci kažu da žena može biti kriva jer pokazuje lijepo tijelo, a jadan muškarac se onda ne može kontrolirati. Hrvatska =Afganistan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije