Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki pothvat

Pacijentici u Vinogradskoj odstranili tumor veličine lopte: 'Nemojte čekati!'

tumor
Foto: prof. dr. sc. Damir Eljuga
1/2
28.09.2017.
u 20:27

Pacijentica nije bila kod ginekologa 25 godina. Prof. dr. sc. Damir Eljuga poziva žene da redovito odlaze na ginekološke preglede

Tumor veličine nogometne lopte uspješno je i potpuno odstranjen 76-godišnjoj pacijentici u KBC-u Sestara milosrdnica.

Pacijentica je otpuštena iz bolnice, tumor, nasreću, nije metastazirao pa je cijela priča završila, kako kaže prof. dr. sc. Damir Eljuga, sretno, no dodaje važnu poruku ženama:

– Nemojte čekati. Ova je žena imala sreću i neće trebati radikalniju kemoterapiju jer je tumor potpuno izvađen i bez izlijevanja sadržaja. Ali kao predsjednik Hrvatske lige protiv raka koji se bori 40 godina poručujem da je bolje spriječiti nego liječiti. Idite ginekologu jedanput godišnje – apelira prof. Eljuga. Naime, ova pacijentica nije bila na ginekološkom pregledu 25 godina, a u bolnici je završila zbog blažeg moždanog udara koji je također mogao prouzročiti ovako golem tumor – poručuje dr. Eljuga.

Riječ je o solidno cističnom tumoru za koji su pretpostavili da je karcinom u njemu što se kasnije i potvrdilo. Uz spomenutog liječnika u operativnom timu bili su dr. sc. Neven Tučkar, dr. Ida Šola, dr. Katarina Kličan i medicinska sestra Željka Božić.

Fotografiju možete pogledati u galeriji. NAPOMENA: fotografija nekome može biti uznemirujuća

Komentara 8

NA
Narcis660
21:28 28.09.2017.

Za sve se ima vremena i novca a kad je u pitanju zdravlje svi smo pomalo neodgovorni.Istina je da nam je zdravstvo malo zakazalo ali odvajati kunu po kunu i otici privatno dr.dok nije kasno.Tuzno je ali istinito kad se se otkrije nesto najgore onda se posuduje ,dizu krediti samo da se covijek spasi ako je moguce.Zato na preglede!!!!!!!!!!Svi!

DU
Deleted user
20:54 28.09.2017.

U silnoj brizi za zdravlje građana, možda nije loše da se u Liječničkoj komori, Ministarstvu zdravstva kao i udrugama za pacijente malo ispita zašto mnoge žene ne idu ginekologu, koliko se ćeka na pregled, kako ti pregledi uopće protiču u praksi (brzo, površno i uz ignoriranje opisa problema i simptoma koje navode žene). Naravno, ima iznimaka. Te iznimke brzo otvore privatne ordinacije. Tko ima novca, niti ne ide drugdje.

VI
Vito
08:58 29.09.2017.

zbog blažeg moždanog udara koji je također mogao prouzročiti ovako golem tumor – poručuje dr. Eljuga. ::::::::: No, oaj je moždani udar stvarno učinkovit - napravio tumor __ Kakve sad veze ima što pacijentica nije dolazila na preglede ovakvim šarlatanimaa 25 godina??? __ Doktor je ajsno objasnio - moždani udar prouzorčio tumor __ I dok su pacijenticu vozili u bolnicu tumor nerastao do veličine nogometne lopte __ Da nije preživjela moždani ne bi niti objavili kakve sve posljedice pruzročuje moždani udar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije