Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bačić u splitu

Dalmatinski HDZ-ovci izvući će pouke iz loših izbornih rezultata

branko bačić (1)
Patrik Macek/PIXSELL
13.12.2011.
u 21:16

Neka mi se jave nezadovoljnici koji traže moju ostavku. Zašto se skrivaju iza anonimnosti, poručuje splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić koji je na proteklim parlamentarnim izborima bio nositelj liste za desetu Izbornu jedinicu poslijepodne je s članovima Županijskog povjerenstva HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije satima u Splitu analizirao izborne rezultate.

- Činjenica je da smo izbore izgubili. Međutim, mi smo velika i jaka stranka i sigurno ćemo iz ovih rezultata izvući pouke i čvrsto krenuti dalje, kazao je za Večernji list Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan i povjerenik HDZ-a za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Dalmatinski HDZ-ovci su, kako neslužbeno doznajemo, konstatirali kako su s obzirom na vrijeme i nepovoljne okolnosti za njihovu stranku, izborni rezultati mogli biti i puno gori. Poglavito glede anketa koje su im prognozirale kako će izgubiti s dvotrećinskom većinom.

HDZ-ovi dužnosnici "debelo" su svjesni brojnih problema i ukupnog, kako oni kažu, nepovoljnog okruženja, ali i nezadovoljstva koje vlada u njihovim redovima. Mnogi im, poglavito oni s dužim stranačkim stažom, zamjeraju koaliciju sa Željkom Kerumom zahvaljujući kojoj je, tvrde, Kerum dobio, a HDZ izgubio!

Glede sve glasnijih priča kako neki HDZ-ovci nezadovoljni izbornim rezultatima traže njegovu ostavku, jer je navodno sam krojio izborne liste za 9. i 10. izbornu jedinicu, Ante Sanader odgovara: "Neka se jave imenom i prezimenom. Zašto se skrivaju i govore anonimno? Uostalom i ne može se očekivati da svi budu zadovoljni."

Na sastanku Branka Bačića, glavnog tajnika HDZ-a i članova Županijskog povjerenstva navodno nije bilo ni riječi o ostavci Jerka Rošina. Jer, on je "gradska, splitska razina". 

Odmah iza Nove godine središnji odbor HDZ-a odredit će datum unutarstranačkih izbora. Koji će biti redovni. No, oni će sigurno puno toga promijeniti.  

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar madcap
madcap
21:56 13.12.2011.

Nisu izgubili dvotrećinski? 2/3 Sabora je 50,3 zastupnika. Skupa s bracom, sekom, Vesnom i dijasporom HDZ ima 47 zastupnika, znači manje od 1/3. Itekako su izgubili dvotrećinski, ali svakako, moglo je i trebalo je biti puno gore.

TO
Toni50
00:00 14.12.2011.

Dalmatinski HDZ-ovci izvući će pouke iz loših izbornih rezultata, ostali ništaneče naučiti jel netreba nema koristi !

BL
Blekpanther
01:04 14.12.2011.

E moj \"kume\" Ante sutra ti se javlja pola Hrvatske! Sa politicarima tipa A.Sanader Bacic i Ivic negine vam opozicija ni na sljedecim izborima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije